Patchwork vloerkleden 0

Patchwork vloerkleden

Patchwork betekent letterlijk: verschillende soorten lapjes aan elkaar vastgemaakt. Heel wat tijd terug waren de patchwork dekens enorm populair. Nu zitten we volop in de trend van patchwork vloerkleden. Is het een terugblik op vroeger? Kopen we patchwork vloerkleden uit pure nostalgie? Of zit er nog wat anders achter verscholen? In elk geval: patchwork vloerkleden zijn enorm populair!

Wat maakt een patchwork vloerkleed zo uniek?

Patchwork heeft een levendige uitstraling dankzij de diverse kleuren en de verschillende dessins die met elkaar worden gecombineerd. Als je in de letterlijke zin van het woord een patchwork tapijt zou maken, dan kun je nooit twee dezelfde vloerkleden vervaardigen. De ontwerpers kiezen precies uit welke dessins en kleuren ze aan elkaar vastmaken, zodat ze uiteindelijk toch tot een stijlvol geheel komen.

Het patchwork van nu

Sommige patchwork tapijten van nu bestaan nog altijd uit lapjes die aan elkaar zijn vastgemaakt. Andere patchwork vloerkleden worden in één beweging geweven of geknoopt, maar vertonen wel apart prints naast elkaar. De trend bij patchwork is om het tapijt een doorleefde look te geven. Patchwork straalt een vintage sfeer uit, en daar hoort vaak een verweerde uitstraling bij. De huidige patchwork vloerkleden worden uitgevoerd in kleurrijke prints, maar evengoed in vale kleuren of zelf slechts in enkele kleuren. Het gebruik van de kleuren bepaalt mee welke uitstraling je vloerkleed heeft.

Waar leg je best een patchwork vloerkleed?

Een patchwork tapijt past natuurlijk in een vintage woning. Dat spreekt voor zich. In een klassieke woning kiest men nog vaak voor de traditionele kleuren rood-wit-zwart bijvoorbeeld. Je kunt een patchwork tapijt ook perfect bij een industriële wooninrichting laten aansluiten. Het wordt dan één van de vele (al dan niet) oude originele objecten in je woning. Leg je een patchwork vloerkleed in een minimalistische of moderne woning? Dan wordt het een eyecatcher.

Combineren met…

Een patchwork vloerkleed is ideaal om te combineren met kussens, plaids en raamdecoratie. Van zodra je één of meerdere kleuren uit het tapijt laat terugkomen in andere accessoires, zit je goed. Of leg verschillende patchwork tapijten over elkaar heen. Ook dit is trendy! Pas ook je verlichting aan. Patchwork tapijten hebben namelijk een nostalgische toets. Gebruik dit ook in je verlichting! Combineer en experimenteer!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline