3 tips om je tuin winterklaar te maken 0

We zitten nu volop in de winter. De meeste mensen zitten binnen warmpjes bij de kachel in deze tijd van het jaar. Naar de tuin wordt vaak niet meer omgekeken. Dat is jammer, want ook in de winter heeft je tuin aandacht nodig. In deze blog geven we je drie eenvoudige tips om je tuin klaar te maken voor de winter.

Tip 1: Maak er een wintertuin van

Een winterse tuin is een prachtig plaatje om naar te kijken. Met de juiste aankleding tover ook jij je tuin zo om tot een wondermooie wintertuin. Welke aankleding moet je dan aan denken? Eigenlijk alles dat met de winter te maken heeft. Heb je nog oude schaatsen of een slee liggen? Zoek er in je tuin een leuke plek voor. Ook leuk is een krans van dennenappels aan de muur. Dennenappels zijn ook leuk om een dienblad mee te sieren. Zoek er leuke kaarsen bij uit van verschillende formaten. Zo heb je eenvoudig een winters dienblad gecreëerd. In het donker mag sfeervolle verlichting niet ontbreken in een wintertuin. Met lampjes en kaarsjes verlicht je je tuin voor een innige sfeer. Met deze winterse decoratie-ideeën maak jij van je tuin een échte wintertuin.

Kandelaars

Tip 2: Berg je tuinmeubelen op

In de winter daalt de temperatuur en komt deze zelfs wel eens onder het vriespunt. Het is belangrijk om te weten dat deze teruglopende temperatuur gevolgen kan hebben voor je tuinmeubelen. Het beste is daarom je tuinmeubelen in de winter op te bergen op een droge plek. Op deze manier wordt de levensduur verlengd en kun jij langer genieten van je tuinmeubelen. Uiteraard geldt dit ook voor je tuinkussens. Met koud weer kan vocht ontstaan, en dat wil je natuurlijk niet in je kussens hebben. Berg ze dus in de winter op, zo kun je in de zomer ook heerlijk zitten op je tuinkussens.

Tip 3: Vergeet niet de vogels te voeren

Heb je een nestkast in je tuin? Dan is het verstandig deze even schoon te maken voor de winter. Zo hebben de vogels weer een huisje waar ze beschut kunnen overnachten. Vergeet geen vogelvoer in je tuin te leggen. Bij sneeuw en vorst kunnen vogels wel wat extra versnaperingen gebruiken!

Nestkast

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline