Spotverlichting plaatsen: combineer LED spots in een modern verlichtingsplan 0

ledspots

LED spots maken steeds meer een groot deel uit van moderne woningen. Zodra je een woning betrekt zal je allereerst aan de slag moeten gaan met een lichtplan. We zien dat de jongere generatie steeds meer gebruik gaat maken van LED verlichting en dat is een enorm geruststellende gedachte voor onze toekomst. We weten immers allemaal wat we op onszelf hebben afgeroepen toen we het milieu steeds meer voor lief namen. Inmiddels komen we daar langzaam op terug en zijn we steeds meer bezig met het vinden van oplossingen voor ons huidige milieuonvriendelijke energiegebruik. LED verlichting is een zeer belangrijke toepassing die hiervoor steeds vaker wordt gebruikt. En daar worden wij heel blij van! Bij het maken van een verlichtingsplan is het dan ook ten zeerste aan te raden om rekening te houden met energiezuinige basisverlichting en hoe je dit combineert met sfeerverlichting, zoals LED spots. In dit artikel geven we je een aantal handige tips hoe je dit aanpakt.

ledspot tuin

Waarom een lichtplan maken?

Het wordt vaak aangeraden om een lichtplan te maken zodra je een (nieuwe) woning betrekt. Veel mensen snappen niet zo goed waarom. Je gaat toch gewoon naar de winkel en kiest een paar leuke lampen uit en dan zie je het wel? Uiteraard is dat ook een mogelijkheid, maar dit is vaak niet de efficiëntste manier om het plaatsen van lampen aan te pakken. Zo kan het zijn dat je de verkeerde lampen in huis haalt en daardoor ontzettend vaak terug moet naar de winkel of juist heel veel geld verspilt aan de verkeerde verlichting. Bij het maken van een lichtplan is het van groot belang dat je eerst precies nagaat welke basisverlichting nodig is. Bij basisverlichting spreken we van verlichting die een gehele ruimte kunnen verlichten, geen schaduwen brengen en voldoende licht geven om te zien wat je doet. Teken deze in op een plattegrond om het overzichtelijker te maken. Vervolgens is het ook belangrijk om sfeerverlichting aan te brengen. Hierbij kan je denken aan een staande lamp met een rustgevende lamp of aan LED spots of strips die je in bepaalde meubels kunt gebruiken. Denk ook aan accentverlichting, deze vind je bijvoorbeeld vaak bij belangrijke meubels. Denk bijvoorbeeld aan verlichting bij je dressoir, boeken- of vitrinekast. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor sfeerverlichting? Bezoek dan eens Euroledshop.nl.

Euroledshop

Armaturen en lampen kiezen voor je lichtplan

Als je eenmaal weet waar je de verlichting wilt laten plaatsen is het ook nog belangrijk om te bepalen welke armaturen en lampen je precies nodig hebt. Houd hierbij voornamelijk rekening met je interieur. Bij een industriële woning zijn bijvoorbeeld robuuste hanglampen of een grote staande lamp erg populaire keuzes. Terwijl je bij een moderne inrichting veel sneller inbouwspots of andere vormen van spotverlichting tegenkomt. Het armatuur is uiteraard enorm belangrijk als sfeermaker voor je woning, maar ook de lamp kan enorm veel doen. Kom je er niet helemaal uit? Vraag dan om advies aan een winkelmedewerker of een specialist van een webshop.

Waarom LED verlichting?

LED verlichting zijn de ultieme sfeermakers voor vrijwel elke ruimte. Ze verhogen niet alleen de sfeer in een kamer, maar zijn ook nog eens een uitstekend alternatief voor de traditionele verlichting. Zeker als de zin: ‘aan het eind van mijn geld, houd ik altijd nog een beetje maand over’, je bekent voorkomt is het belangrijk om iets te veranderen aan je energieverbruik. Wist je dat je door het gebruik van LED verlichting tientallen euro’s per jaar kan besparen op je energierekening? Dat is weer geld waar je heel veel andere leuke dingen mee kan doen. Daarnaast zorgt het energiezuinige karakter van de lampen er ook nog eens voor dat het milieu een stuk minder belast wordt. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap dus!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline