Zelf laminaat leggen doe je zo 0

zelf laminaat leggen

Steeds meer mensen kiezen voor een laminaatvloer voor hun woning. Laminaat kent talloze voordelen waardoor het voor enorm veel mensen interessant is om te kiezen voor deze populaire vloersoort. De belangrijkste voordelen zetten wij nog een keer voor jou op een rijtje.

  • Vrijwel onderhoudsvrij: een laminaat kan je gemakkelijk reinigen door regelmatig te stofzuigen en af en toe te dweilen. Het voordeel van laminaat is dat je niet aan de slag hoeft te gaan met verschillende soorten wax of olie om de vloer mooi te houden.
  • Relatief goedkoop ten opzichte van andere vloersoorten.
  • Een laminaatvloer is met vrijwel elk interieur te combineren en kan ook perfect werken in combinatie met vloerverwarming.
  • Een laminaatvloer is gemakkelijk zelf te leggen.

Dat laatste voordeel levert soms tegenstrijdige berichten op. Makkelijk te leggen? Als je 2 linkerhanden hebt is geen enkele klus makkelijk te noemen. En toch blijven we erbij dat iedereen in staat is om laminaat zelf te leggen. Laminaat koop je gemakkelijk bij elke bouwmarkt en kan je zo duur maken als je zelf wilt. Als jij je laminaat van Kwantum gekocht hebt en vervolgens met de vraagtekens in je ogen staat, omdat je vrijwel geen idee hebt hoe je hem moet leggen, komt ons artikel goed van pas. Wij leggen in simpele en overzichtelijke stappen uit hoe je een laminaatvloer netjes kan leggen.

Benodigdheden

Allereerst is het belangrijk om alle benodigdheden voor het leggen van een laminaatvloer in huis te halen. De meeste dingen heeft vrijwel iedereen eigenlijk in huis, maar het is toch belangrijk om dat nog een keer te controleren. Er is niks vervelender dan midden in een klus te moeten stoppen omdat je een specifiek gereedschap niet in huis hebt.

  • Laminaatknipper
  • Plinten
  • Plintschaar
  • Uiteraard voldoende laminaat
  • Een stevige ondervloer

Het leggen van een ondervloer

Voordat je een laminaat kunt leggen is het eerst belangrijk dat je over een stevige ondervloer beschikt. Het is hierbij belangrijk dat je kiest voor een ondervloer die past bij de basisvloer. Bij een betonnen vloer kies je bijvoorbeeld voor een waterdichte ondervloer, zodat het vocht uit het beton niet bij het laminaat kan komen. Een ondervloer zorgt er tevens voor dat het laminaat niet gehorig is. Als je ervoor wilt zorgen dat de ondervloer netjes blijft liggen is het verstandig om tape te gebruiken. Onze tip is om de ondervloer tegelijkertijd te leggen met het laminaat. Je wilt voorkomen dat je de ondergrond kapot loopt. Leg dus eerst 1 strook ondergrond neer, dan het laminaat erop en begin dan weer van voor af aan.

vloer leggen

Laminaat leggen

Nu kun je eindelijk het laminaat gaan leggen. Het is eerst verstandig om te bepalen welke legrichting je op gaat. Je kunt hiermee spelen om de ruimte optisch groter te laten lijken. Door de vloer in de lengte te leggen kan je de ruimte optisch langer laten lijken. In de breedte geeft het juist een ruimer gevoel. Kom je niet uit met een plank? Knip deze dan gemakkelijk af met een laminaatknipper. De overgebleven stukjes kan je weer gemakkelijk gebruiken voor de volgende rij. Extra tip: laat tijdens het leggen altijd een halve tot een hele cm over tussen de muur en het laminaat, zodat het laminaat ruimte heeft om te werken. Begin bij het leggen van laminaat altijd bij de langste muur.

Plinten bevestigen

Als het laminaat ligt kun je aan de slag met het bevestigen van de plinten. Wij raden aan om te gaan voor plakplinten. Deze zijn uitermate gemakkelijk in gebruik. Je knipt de plinten af met een plintschaar, haalt de sticker eraf en plakken maar!

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline