Tips bij de aanschaf van jouw droomkeuken 0

tips kopen keuken

Je zal versteld staan als je bedenkt hoeveel tijd je wel niet doorbrengt in de keuken. Of je nu in de ochtend snel een ontbijtje in elkaar flanst of in de avond een uitgebreide maaltijd aan het koken bent: de keuken vervult een belangrijke rol in je leven. Maar hoe vind je jouw droomkeuken? Allereerst is het belangrijk om inspiratie op te doen. Bekijk verschillende websites om te bepalen waar jouw interesses liggen. Je keuken online samenstellen is de ideale tool als je precies weet wat je wilt. Zo heb jij de teugels in handen en weet je direct wat deze gaat kosten. Ben je er nog niet helemaal over uit? Neem dan onderstaande tips van harte als je jouw droomkeuken gaat uitzoeken.

1. Let op de kastruimte

Voor veel mensen is ruimte enorm belangrijk. Door de jaren heen verzamel je immers tientallen keukenhulpjes en enorm veel serviesgoed en bestek. Te weinig ruimte is al gauw een afknapper. Het is aan te raden om eerst een showroom te bezoeken voordat je een keuken aanschaft. Hierdoor krijg je een goede indruk van de ruimte, kleur en de stijl van de keuken. In de meeste gevallen is het mogelijk om meer kastruimte toe te voegen tegen een kleine vergoeding. Je kan dit dan ook gerust vragen aan de verkoper.

kastenruimte keuken

2. Lees recensies

Natuurlijk wil je er bij de aankoop van een keuken van overtuigd zijn dat deze van goede kwaliteit is en aan al je wensen voldoet. Het is dan ook raadzaam om te kijken wat anderen van de verkoper vonden. Vaak beschikken websites over verschillende recensies. Zijn dit er erg weinig, maar wel overwegend positief? Probeer dan nog meer research te doen. Dit kan immers ook geschreven zijn door familieleden of kennissen. Bij veel en verschillende recensies kan je ervanuit gaan dat de keukenleverancier goed werk aflevert.

3. Meet de ruimte goed op

Voordat je jouw droomkeuken gaat aanschaffen is het belangrijk om de maten van je keuken goed op te meten. Zo kan je samen met de verkoper kijken wat er mogelijk is en of je eventueel kan uitbreiden. Zorg dat je ook precies weet waar bepaalde leidingen liggen en waar de stopcontacten zijn. Zo kunnen jullie samen tot een plan van aanpak komen.

4. Denk er goed over na

Het kopen van een keuken is een ontzettend belangrijke en grote uitgave. Denk dan ook goed na voordat je een contract tekent. In de meeste gevallen is het fijn om na het gesprek met de verkoper terug naar huis te gaan om er daar eens goed over na te denken. Ben je van ver gekomen en is teruggaan eigenlijk geen optie? Stap dan even uit de zaak en ga ergens wat drinken. Zo kan je eventueel samen met je partner alles doorspreken en kijken wat jullie nu precies willen. Laat je nooit onder druk zetten om de aankoop snel af te ronden. Zo maak je geen overhaaste beslissingen en voorkom je eventuele spijt na afloop.

5.         Laat de keuken installeren

Als je de keuken zelf wilt installeren bestaat er een kans dat je in de problemen komt met je garantie als er iets mis is. Het is dan ook raadzaam om de keuken altijd door de monteurs van de winkel te laten plaatsen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline