Tips om je energienota omlaag te krijgen 0

Tips om je energienota omlaag te krijgen

Het alledaagse leven lijkt steeds duurder te worden. Nu zelfs de btw-prijzen in de supermarkt omhoog zijn gegaan en de vaste lasten door de hogere energiekosten bijna onbetaalbaar worden, is het nog nooit zo belangrijk geweest om geld te besparen. Boodschappen hebben we allemaal nodig en ook is het verbruik van energie en gas vrijwel niet te voorkomen. Gelukkig zijn er nog veel meer mogelijkheden om de energienota omlaag te krijgen. Zo bespaar je maandelijks enorm veel geld. Maar hoe pak je dit aan? Wij geven enkele slimme bespaartips!

Let op de kleine dingen

Vaak zijn mensen van mening dat ze grootschalige veranderingen aan het huis moeten aanbrengen om verschil te maken op hun energienota. Dit is echter lang niet altijd het geval. Natuurlijk kan het plaatsen van dubbelglas en zonnepanelen bijdragen aan een fikse besparing, maar ook de kleine dingen leveren veel op.

Denk bijvoorbeeld aan het uitschakelen van alle verlichting voordat je naar bed gaat of het huis verlaat. Het zal je verbazen hoe vaak dit vergeten wordt en hoeveel geld je hiermee kunt besparen! Ook het verwijderen van oplaadkabels is een klein dingetje die vaak vergeten wordt, maar waar je veel geld mee kunt besparen. Het gebeurt nog al te vaak dat mensen hun oplaadkabel van de telefoon standaard in het stopcontact laten zitten. Bedenk echter wel dat deze oplader continu stroom blijft vragen, ook als de telefoon helemaal niet op de oplader ligt. Dit wordt ook wel zogenaamd ‘sluipverbruik’ genoemd. Het zijn vaak de kleine dingen die verschil kunnen maken! Ga dan ook niet gelijk over op de aankoop van zonnepanelen of andere grootschalige veranderingen, maar kijk eerst hoe je je eigen verbruik kunt verminderen door kleine veranderingen in je gedrag te maken.

Schaf energiezuinige apparaten aan

Huishoudelijke apparaten kunnen tegenwoordig niet ontbreken. Een wasmachine, wasdroger, magnetron, vaatwasser en ga zo maar door, ons huis staat bomvol met elektronische apparaten. Deze maken ons leven er beslist gemakkelijker op, maar ze zijn niet altijd even handig voor het energieverbruik. Gelukkig staat de techniek niet stil en worden de apparaten tegenwoordig steeds milieuvriendelijker en energiebewuster.

energie label

Daarom adviseren wij om niet af te wachten tot een apparaat stukgaat, maar deze tijdig te vervangen. Een wasmachine van 8 jaar zal logischerwijs veel minder zuinig werken dan een geheel nieuw apparaat. De aanschafkosten verdien je dan ook vanzelf terug. Let bij de aanschaf van een nieuw apparaat natuurlijk wel op het energielabel. Deze vertelt je veel over het verbruik.

Energie vergelijken

Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat de meeste Nederlanders jarenlang bij dezelfde energieleverancier blijven. Waarom zou je immers overstappen als je tevreden bent over hun diensten? Maar wat blijkt nu: je kunt een heleboel geld besparen door jaarlijks over te stappen van energiemaatschappij! Of je nu kiest voor betrouwbare energieleverancier Nuon of een minder bekend merk, de voordelen zijn ongekend. Kies er daarom altijd voor om energie te vergelijken als het jaar ten einde komt. Zo ben je geef dief van je eigen portemonnee en geniet je altijd van de voordeligste oplossing!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline