Tips voor meer opbergruimte in de keuken 0

Tips voor meer opbergruimte in de keuken

Niet iedereen is gezegend met een even grote keuken. En dat is soms best onhandig. Door de jaren heen verzamel je immers best wel wat keukengerei. Denk alleen maar aan borden, bestek en glazen, om over potten en pannen, kruiden en houdbare etenswaren nog maar te zwijgen. Voordat je het weet, liggen alle keukenkastjes vol én kom je nog ruimte tekort. Herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen.

En nee, dit betekent niet direct dat er een geheel nieuwe keuken aangeschaft moet worden. Er zijn namelijk genoeg andere manieren waarop je snel meer opbergruimte in de keuken kunt creëren. We zetten een aantal tips voor je op een rij.

Een nieuwe keukenkast

Is je keuken ooit op maat gemaakt toen je nog minder spullen had? Of toen je gezin nog niet dezelfde samenstelling had als nu? Dan is het ook niet meer dan logisch dat je nu ruimte tekort komt. Dit kan al grotendeels worden opgelost door simpelweg nieuwe keukenkasten aan te schaffen. Dan hoeft niet de gehele keuken vernieuwd te worden, maar enkel een aantal kasten. Je zou eventueel ook een extra keukenkastje kunnen toevoegen. Zeker als die ruimte aanwezig is.

Plaats een extra kast bij de eethoek

Waar eten jullie iedere avond? Beschikken jullie over een heuse eetkamer? Of is de benedenverdieping één grote ruimte? Overweeg dan eens om hier een extra kast te plaatsen. Een servies- of buffetkast. Hier kun je wellicht een groot deel van het servies kwijt. Zo creëer je meer ruimte in de keuken.

Opruimen

Toegegeven, dit klinkt misschien een beetje voor de hand liggend. Toch wordt het nog al te vaak vergeten. Door de jaren heen verzamel je nou eenmaal veel spullen. Soms zelfs dingen die je uiteindelijk dubbel krijgt of die je nooit gebruikt. Daarom goed om minimaal één keer in het jaar even alle kasten leeg te halen en kritisch naar de inhoud te kijken. Heb je alles wel echt nodig? Gebruik je het allemaal wel? Nee? Kijk dan of je het kunt weggeven, verkopen of dat het misschien toch echt weggegooid moet worden. Zo creëer je weer meer ruimte voor de dingen die wel echt gebruikt worden.

Deel de lades praktisch in

Het is niet altijd even gemakkelijk om een praktische lade-indeling te bedenken. Gelukkig zijn er een heleboel tools die hierbij kunnen helpen. Zo wordt de beschikbare ruimte echt optimaal gebruikt. Heb je geen lades, maar kasten? Kies dan voor een zogenaamde slimme kast. Denk bijvoorbeeld aan een hoekkast. Op die manier kun je elke plek in de keuken volledig benutten. Zelfs de hoekjes waar normaal gesproken overheen gekeken wordt.

Ga de hoogte in

Om de volledige ruimte optimaal te gebruiken is het tevens verstandig om ook de hoogte in te gaan. Zelfs wanneer je hier zelf niet altijd bij kunt komen. Dit zijn hele handige opbergplekjes voor spullen die je slechts incidenteel gebruikt. Denk aan borden voor het gourmetten, extra luxe gastenservies, et cetera.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline