Verbouw je keuken of badkamer op een zo duurzaam mogelijke manier 0

Verbouw je keuken of badkamer op een zo duurzaam mogelijke manier

Als je een nieuwe woning gaat betrekken, is het vaak zo dat je nog wel een en ander wilt verbouwen. We hebben een paar milieuvriendelijke tips voor je op een rijtje gezet, waarmee je rekening kunt houden als je ook de badkamer en de keuken van een nieuw uiterlijk gaat voorzien.

Tip 1: Zorg voor duurzaam materiaal

Heb je een nieuwe badkamer voor ogen omdat de oude echt helemaal niet jouw smaak is of gewoon omdat deze zo verouderd is dat je alles wel moet vervangen, zeker met het oog op het milieu? Dan is het altijd verstandig om van tevoren een goed plan te maken. Hierin kun je opnemen hoe de badkamer eruit komt te zien maar ook meteen aangeven welke materialen je wilt gebruiken. Kies voor zo duurzaam en natuurlijk mogelijke materialen waarbij je ook echt rekening houdt met het milieu.

Tip 2: Zorg voor zuinige kranen en sanitair dat lang meegaat

Sanitair is niet goedkoop maar als je de juiste keuze maakt, kun je er lang mee doen. Kies voor duurzaam gemaakte producten met een zo natuurlijk mogelijke basis en laat deze op een milieuvriendelijke manier plaatsen en monteren. Kies daarnaast voor de badkamer of douche voor zuinige thermostaatkranen en waterbesparende douchekoppen. Zo verbruik je gegarandeerd minder water. Goed voor je portemonnee en voor het milieu. In de keuken kun je natuurlijk ook een zo zuinig mogelijke kraan gebruiken en deze niet langer open laten staan dan nodig is.

Tip 3: Zorg voor isolatie als je moet aanbouwen

Ga je eerst een aanbouw zetten omdat je de keuken of badkamer wilt uitbreiden? Dan is het belangrijk om goed te isoleren. Daarvoor zijn tal van goede isolatiematerialen te koop zoals bijvoorbeeld glaswol. Kijk zelf goed wat je geschikt vindt voor je woning en kies voor zo duurzaam mogelijk. Zo heb je er het meeste plezier van en weet je ook zeker dat je groen bezig bent. Een goede isolatie van www.budgetisolatieshop.nl/ zorgt ervoor dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat in de woning en dat is natuurlijk aanzienlijk beter voor het milieu en kost je minder geld.

Tip 4: Gedraag je duurzaam

Als de badkamer of keuken eenmaal op een duurzame manier verbouwd is, kun je zelf natuurlijk nog altijd je steentje bijdragen aan het milieu. Spring zuinig om met water en elektriciteit (geen kranen onnodig laten lopen, geen water verspillen, neem een douche in plaats van een bad, zet je elektrische kookplaat op tijd uit, laat niet onnodig lang licht branden enzovoort) want ook daarmee ben je milieubewust bezig. Als je jezelf bewust bent van zaken die goed zijn voor het milieu en daarmee aan de slag gaat, lever jij ook je bijdrage aan een betere en schone toekomst. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en ook kleine dingen kunnen een groot effect hebben waardoor ook de generaties na ons nog kunnen genieten van de natuur en een schoner milieu.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline