Waar moet je aan denken bij het kopen van een nieuwe badkamer? 0

nieuwe badkamer kopen

Een warme douche of een ontspannend bad aan het einde van een lange (werk)dag? We waarderen het tegenwoordig steeds meer. Zeker nu het alledaagse leven veel drukker lijkt te worden. Het is fijn om je dan even terug te kunnen trekken en te kunnen genieten van de rust en ontspanning die een fijne badkamer je brengt. Alhoewel de traditionele badkamer voorheen vooral op functionaliteit werd gebouwd, is de moderne badkamer nog veel meer dan dat. Een moderne badkamer is niet alleen van alle gemakken voorzien, maar geeft jou ook dat totale ‘welnessgevoel’ in eigen huis. Is jouw huidige badkamer echt aan vervanging toe? Kan je niet wachten om een bezoekje aan een sanitairwinkel te brengen? Hier lees je waar je aan moet denken bij het kopen van een nieuwe badkamer.

Wat vind jij belangrijk in de badkamer?

Tegenwoordig vind je overal badkamerinspiratie. Sla een willekeurig tijdschrift open, gebruik een handige app op je telefoon of ga gewoon even langs een sanitairwinkel. De kans is groot dat je met duizend-en-één ideeën terug komt. Hoe kan je dan nog een goede keuze maken?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat jij belangrijk vindt in de badkamer. Waarom is jouw huidige badkamer bijvoorbeeld niet meer naar wens? Komt dit doordat deze over onvoldoende luxe beschikt of zijn er nog meer redenen te verzinnen? Bedenk ook welke stijl je mooi vindt. Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Om jouw wensen en ideeën een beetje op een rijtje te krijgen, kan je er voor kiezen om een moodboard te maken. Door actief bezig te zijn met het vinden van badkamerinspiratie, weet jij straks precies wat bij jou en je gezinsleven past!

badkamer kopen

Denk ook aan de toekomst

Natuurlijk ben je op zoek naar een badkamer die bij jouw gezinsleven past. Bedenk echter wel dat een badkamer een belangrijke investering voor de toekomst is. De gemiddelde levensduur van een badkamer is immers 20 jaar. In die tijd kan er veel veranderen binnen jullie gezinssamenstelling. Misschien heb je dan wel puberkinderen die ook graag extra ruimte in de badkamer willen of zijn je kinderen juist uit huis, waardoor er ruimte te veel overblijft. Door rekening te houden met de toekomst, geniet jij zo lang mogelijk van jouw nieuwe badkamer.

Extra tip: kies ook voor neutrale kleuren en tegels in de badkamer. De trendkleuren van nu kunnen over 10 jaar wel helemaal jouw smaak niet meer zijn. Het zou zonde zijn om de badkamer dan helemaal te verbouwen, terwijl de basis nog in perfecte staat is.

Budgetproof

Het ontwerpen van een nieuwe badkamer is natuurlijk vooral heel leuk, maar het is uiteraard wel belangrijk om binnen je budget te blijven. Voor een budgetproof badkamer moeten er echter wel enkele zaken geregeld worden. Bekijk waar je op kunt besparen, welke renovaties écht nodig zijn en of je goedkoper uit bent als je alle spullen los bij verschillende leveranciers koopt. Je wensen moeten natuurlijk wel blijven passen binnen het budget. Kom je er niet uit? Vraag dan om advies in een speciaalzaak en leg duidelijk uit wat jouw budget is en wat je wensen zijn. Samen kunnen jullie dan naar een passende oplossing zoeken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline