Waarom is een uitvaartverzekering zo belangrijk? 0

uitvaartverzekering

Mensen denken niet graag aan de dood. We leven voornamelijk in het nu en met de gedachte dat we nog heel lang op deze aardbodem mogen rondlopen. Ook het afsluiten van een uitvaartverzekering schiet er vaak bij in. Waarom zou je immers een uitvaartverzekering afsluiten? Reclamespotjes voor uitvaartverzekeringen veroorzaken zelden een vrolijk gevoel. Jezelf verzekeren tegen diefstal of ongevallen lijkt logisch. Verzekeren voor de dood lijkt een beetje vreemd. Het zou jou een zorg zijn wat ze met je doen. Wij geven je enkele reden waarom het afsluiten van een uitvaartverzekering wél belangrijk is.

Een uitvaart is duur

Je staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil, maar weet je wel hoe duur het is om iemand te begraven of te cremeren? Sommige mensen slaan steil achterover van de schrik als ze beseffen hoe duur het is om een uitvaart te regelen. Hier komen ze vaak pas achter als iemand in hun omgeving overlijdt. Naast het verdriet om de dood van hun dierbaren, hebben ze ook zorgen: kunnen wij hem/haar wel een mooie laatste groet geven? Nu horen we vaak het argument dat je dit zo duur kan maken als je zelf wilt, maar ook voor een eenvoudige begrafenis of crematie ben je al snel duizenden euro’s kwijt.

Een uitverzekering biedt daarom verlichting. Deze keert uit aan de nabestaanden na het overlijden. Bovendien hoeft een uitvaartverzekering helemaal niet veel te kosten. Vaak spreken we over enkele euro’s per maand. Het is mogelijk om de uitvaartverzekering vergelijken tool te gebruiken om zo voor de goedkoopste verzekeraar te kiezen. Zo kost het jou bijna niks en weet je zeker dat de nabestaanden niet worden opgezadeld met torenhoge kosten.

uitvaartverzekering duur

Geen zorgen meer over dood

Verzekeren voor de dood klinkt misschien een beetje gek. Toch is het wel belangrijk om daar goed over na te denken. Tegenwoordig plannen mensen de gehele toekomst en verzekeren ze zich tegen incidentele gebeurtenissen. Dood gaan we allemaal, dat is een zekerheid. Je kop in het zand steken is misschien een stuk fijner, maar dat geeft wel extra zorgen als het moment daar is. Als je nu zou weten dat morgen jouw laatste dag is aangebroken, wat doe je dan? Je zorgen maken natuurlijk. Niet alleen om de dood zelf, maar ook over je nabestaanden. Hoe gaan zij de uitvaart bekostigen? Krijg ik wel een waardig afscheid? Door een uitvaartverzekering af te sluiten leg je deze zorgen letterlijk neer bij de verzekeraar. Voor slechts een klein bedrag per maand kun jij deze zorgen van je afzetten en genieten van het nu. Mocht het noodlot toeslaan, weet jij dat de financiële middelen aanwezig zijn om een mooie uitvaart te regelen.

begrafenis

Een uitvaartverzekering sluit je niet af voor jezelf

Laten we heel eerlijk zijn: hoe de uitvaart is geregeld is voor veel mensen niet belangrijk. Ze zijn dood. Geen haan die daar naar kraait. Maar hoe is dat voor jou nabestaanden? Zij willen jou met een waardig afscheid laten gaan. De financiële middelen zijn vaak niet toereikend. Hierdoor is het moeilijk om op de juiste manier afscheid te nemen en dat bemoeilijkt het rouwproces. Een uitvaartverzekering afsluiten doe je dan ook nooit voor jezelf, dit doe je voor jouw dierbaren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline