Wanneer is het verstandig om een erkende slotenmaker in te schakelen? 0

Wanneer is het verstandig om een erkende slotenmaker in te schakelen?

Het vervangen en monteren van sloten is niet iets waar we dagelijks aan denken. Het inschakelen van een slotenmaker is dan ook niet iets wat hoog op ons prioriteitenlijstje staat. In dit artikel leggen we uit waarom dit juist wel zo zou moeten zijn. Een erkende slotenmaker kan immers veel meer voor jou betekenen dan het monteren en herstellen van beschadigde sloten. Ben jij benieuwd wat deze vakman voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder!

Hulp na inbraak

Na een inbraak(poging) is het van essentieel belang dat je snel een slotenmaker inschakelt. Zelfs als de inbraakpoging mislukt is, is de kans groot dat de kozijnen of sloten dusdanig geforceerd zijn dat de veiligheid van de woning in het geding komt. En je wil er natuurlijk niet aan denken dat dezelfde inbrekers op een later moment nog eens terug komen. Gelukkig kan je bij spoed altijd bij een slotenmaker terecht. De meeste bedrijven hanteren tegenwoordig een spoeddienst. Zodra je dat nummer belt, kan je erop rekenen dat de sloten dezelfde dag nog gemaakt worden.

Het komt regelmatig voor dat mensen hun sloten zelf proberen te herstellen. Je beschikt echter niet over de jarenlange kennis en ervaring van een erkende slotenmaker. Daardoor kan het slot onherstelbaar beschadigd raken en de veiligheid van de woning verslechteren. Wil je de sloten zelf maken om kosten te besparen? Ook dit is niet nodig. Normaliter worden alle kosten door inbraakschade door de verzekeraar vergoed. Hierdoor is het inschakelen van deskundige hulp direct een stuk aantrekkelijker.

Hulp na inbraak

Het openmaken van sloten

Het kan iedereen gebeuren: je trekt de deur achter je dicht en vergeet de sleutel mee te nemen. In sommige gevallen geen enkel probleem als je een reservesleutel achter de hand hebt. Maar wat doe je als je baby misschien nog wel binnen is of als de sleutel in het slot is afgebroken en je er met geen mogelijkheid meer in kan komen? In dat geval kan de deskundige hulp van een erkende slotenmaker zeker van pas komen. Er is geen enkel slot dat niet te breken valt. Slotenmakers beschikken niet alleen over jarenlange ervaring met allerlei soorten sloten, maar ook nog van handig gereedschap om het slot zonder al te veel schade open te breken. Bovendien maak je eenvoudig gebruik van een spoeddienst, waardoor er 24/7 iemand bereikbaar is om jou te helpen.

Inbraakpreventie

Een inbraak is toch ook jouw grootste nachtmerrie? Helaas is dit nooit 100% te voorkomen, maar je kunt er wel heel veel aan doen om het risico op inbraak te verkleinen. Uit onderzoek is gebleken dat inbrekers nooit langer dan 5 minuten over hun inbraakpoging willen doen. Als jij jouw huis op de juiste manier beveiligd, zullen ze merken dat ze geen kans maken en een andere prooi zoeken. Daarom geldt: voorkomen is beter dan genezen. Hierbij is het verstandig om een professionele slotenmaker in te schakelen. Deze weet niet alleen handig om te gaan met gereedschap, maar kan ook een risicoanalyseplan opstellen voor jouw woning. Zo weet je precies in hoeverre jouw woning goed beveiligd is en wat er beter kan. Hiermee kan je samen een plan van aanpak maken om de woning (nog) beter te beveiligen. Dat geeft een veilig gevoel

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline