Wanneer kun je een incassobureau inschakelen? 0

wanneer kun je een incassobureau inschakelen

Niemand komt er graag mee in aanraking, maar toch gebeurt het vaker dan je denkt. Of je moet zelf een incassobureau inschakelen of de deurwaarder staat aan je voordeur. In beide gevallen nooit leuk, want een incassobureau wordt vaak beschouwd als een laatste redmiddel. Maar wanneer schakel je precies een incassobureau in?

Situaties waarbij incassobureau wordt ingeschakeld

Onbetaalde rekeningen

Ieder huishouden heeft maandelijkse vaste kosten. We denken dan aan de huur, het aflossen van hypothecaire leningen en de energiefacturen. Zeker met de steeds stijgende energiekosten waarbij we meer betalen voor elektriciteit en gas. Gezinnen die deze rekeningen niet meer kunnen betalen, kunnen na enkele aanmaningen te maken krijgen met een incassobureau.

Faillissement

Ook bij het faillissement van een onderneming of bedrijf kan je te maken krijgen met een incassobureau. Afhankelijk van de type onderneming wordt beslag gelegd op de bezittingen van je bedrijf. In het slechtste geval kan zelfs een woningontruiming geëist worden.

Niet betalen van huur

Zoals eerder vermeld is het betalen van huur ook een maandelijkse vaste kost. Eentje die zwaar doorweegt. Problemen hebben met het betalen van de huur is dan ook niet zo zeldzaam. Sommigen betalen te laat, anderen missen dan weer een maand waardoor ze snel een aanmaning krijgen van de verhuurder. Gaat het om grotere afbetalingsproblemen, dan wordt vaak een beroep gedaan op een incassobureau. Deze eist het geld in naam van de verhuurder. Lukt dit alsnog niet, dan kan een woningontruiming Groningen het gevolg zijn.

Wanneer kan een incassobureau worden ingeschakeld?

Incassobureau´s worden ingeschakeld bij wanbetalers bij openstaande facturen. Deze worden steeds ingehuurd door het bedrijf die in het nadeel is van het niet betalen van de schulden. Toch zijn er enkele wettelijke voorwaarden vooraleer een incassobureau mag worden ingeschakeld. Zo moet er minstens één aanmaning worden verstuurd waarna de schuldenaar 14 dagen tijd heeft om te betalen. Pas daarna kan een incassobureau de schulden eisen. Ook de kosten hiervan zijn voor de schuldenaar.

Om woningontruiming Zwolle te vermijden is het voor de schuldenaar belangrijk om zo snel mogelijk een manier te vinden om te betalen. Hetzij met een afbetalingsplan of met de in beslagname van goederen en spullen. Dit kan echter niet worden afgedwongen door een incassobureau. Wel nemen ze de communicatie en de rompslomp van u over. In het slechtste geval wordt een deurwaarder aangesteld om over te gaan tot woningontruiming.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline