Wanneer moet je een zonneschermdoek vervangen? 0

Zonneschermdoek vervangen

De zomer is helaas weer voorbij en dat betekent dat we nog één laatste hand leggen aan het najaars proof maken van onze tuin. Hierbij beschermen we niet alleen onze tuinmeubelen en tuintegels, maar kijken we ook naar de nodige accenten in de tuin. Opeens valt je blik op het zonneschermdoek, deze is de afgelopen zomer veelvuldig gebruikt en heeft heel wat te verduren gehad. Als je het zonneschermdoek uitrolt, merk je dat deze er toch niet meer zo mooi uitziet als in je herinneringen. Wanneer moet je eigenlijk een zonneschermdoek vervangen?

Hoe weet ik wanneer een zonneschermdoek vervangen moet worden?

Een zonneschermdoek heeft gedurende het jaar veel te verduren. Hierbij denken we niet alleen aan warme zomers, waar deze regelmatig wordt uitgerold, maar ook aan de koude en regenachtige winters. Het zonneschermdoek moet bestand zijn tegen alle temperaturen, wispelturig weer en windstoten. Na verloop van tijd ga je dit zeker zien aan het doek. De kleur vervaagt, het doek hangt door, het doek is ontzettend vies of er is zelfs schade ontstaan! In alle bovenstaande gevallen is het verstandig om het vervangen van het zonneschermdoek te overwegen.

zonneschermdoek

Tijd voor vernieuwing en kleur

Het kan natuurlijk ook zijn dat je het oude zonneschermdoek gewoon niet meer leuk vindt. Misschien ben jij wel iemand die dol is op verandering en het liefst elk jaar nieuwe accenten in de tuin brengt. Ook kan het zijn dat je net een verhuizing achter de rug hebt en de kleur van het zonneschermdoek niet in je nieuwe tuin vindt passen. Wat de reden ook is, het vervangen van een zonneschermdoek is de goedkoopste optie om een geheel andere sfeer in de tuin te brengen. Vind jij het tijd voor een fris nieuw kleurtje en kan je tuin wel een oppeppertje gebruiken? Het zonneschermdoek vervangen is de ultieme oplossing!

Kleuren zonneschermdoek

Zonneschermdoek vervangen: zelf doen of laten doen?

Het klinkt natuurlijk erg gemakkelijk, ‘dan vervang je toch even het zonneweringsdoek’, maar is dat ook echt wel zo? Het zonneschermdoek vervangen is niet alleen de goedkoopste oplossing, maar ook nog eens de meest gemakkelijkste. In de meeste gevallen kan je dit gewoon helemaal zelf doen en is het klusje zo geklaard. Wel raden we aan om met minimaal 2 mensen te werk te gaan. Dat maakt het vervangen van het doek een stuk gemakkelijker.

Kom je er echt niet uit of waag je je liever niet aan dit soort klusjes? Dan is het altijd nog mogelijk om een professional in te schakelen. Bedenk echter wel dat je dan ook voorrijkosten, eventuele materiaalkosten en arbeidskosten bijbetaalt. Je bent goedkoper uit door even wat navraag te doen in je omgeving. Vraag eens aan familieleden, vrienden, kennissen of je buren of zij ervaring hebben met het plaatsen van een nieuw zonneschermdoek. Grote kans dat er iemand is die jou, gratis en voor niets, wilt helpen!

zonnescherm vervangen

Tip: let bij de aanschaf van een nieuw zonneschermdoek goed op de eigenschappen van het doek. Er zit enorm veel verschil in kwaliteit en merk. Ga niet altijd voor de goedkoopste oplossing, maar weeg de voor- en nadelen van verschillende doeken tegen elkaar af. Dit stelt je in staat om de beste keuze te maken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline