Winterjassen opbergen in huis, zo doe je dat! 0

kledingkast

De winter nadert met rasse schreden en dat betekent maar één ding: de winterjassen kunnen weer tevoorschijn gehaald worden. Daarmee begint ook direct een groot dilemma, want waar berg je deze op? Het grote nadeel van een winterjas dames is dat deze vaak enorm groot en dik is. Enkele winterjassen zorgen er al gauw voor dat de kapstok overvol raakt en er vrijwel geen enkele plek is voor andere dingen. In het ergste geval breekt de kapstok zelfs onder al dat gewicht. Na de winter is het probleem eigenlijk alleen nog maar groter. Ze kunnen immers niet op hun huidige plek blijven hangen. In deze blog geven we je aantal tips om het opbergen van de winterjas een stuk gemakkelijker te maken.

Deel de hal anders is

Als jouw hal of gang best wel aan de krappe kant is, zal je hoogstwaarschijnlijk ook gebruik maken van een (te) kleine kapstok. Dit resulteert elk jaar weer in ongelooflijk veel gedoe als je de jassen op wilt hangen. Door de ruimte efficiënter te gebruiken, zal je merken dat je veel meer kwijt kunt en het opbergen van de winterjas gemakkelijker gaat. Hang bijvoorbeeld een balk of stok tussen 2 muren en gebruik kledinghangers om deze te decoreren. Dit levert vaak veel meer ruimte op dan een simpele kapstok, bovendien gebruik je de ruimte in de gang ook een stuk beter. Ook een goedkope kledingrek biedt vaak een stuk meer ruimte voor de jassen en accessoires. Deze vind je dikwijls bij de kringloopwinkel of rommelmarkt. Bovendien geven deze de gang ook nog eens de geliefde vintage uitstraling.

winterjassen

Berg seizoensgebonden jassen op

Als je al over niet te veel ruimte beschikt, is het belangrijk dat je seizoensgebonden jassen verwijderd van de kapstok als ze niet meer nodig zijn. Deze kan je in koffers opbergen of op zolder of in een kelder plaatsen. Zorg er wel voor dat de jassen op een droge plek verblijven, zodat je deze zonder problemen volgend jaar weer aan kunt. Hiermee bespaar je een hoop ruimte op de kapstok, waardoor deze niet overvol raakt en je ook nog de nodige accessoires, zoals mutsen, sjaals en wanten, kwijt kunt.

Schaf een opbergsysteem aan

Alle jassen op de juiste manier opbergen is een hele klus. Het is dan ook niet gek dat hier ook op de markt veel aandacht aan wordt besteedt. Het zal je misschien verbazen hoeveel opbergsystemen gewoon in de winkel verkrijgbaar zijn, maar deze dienen allemaal maar één praktische functie: het bieden van meer ruimte en een efficiënte gangindeling. Wij raden dan ook aan om hier gretig gebruik van te maken. Ze zijn niet alleen verkrijgbaar in alle soorten en maten, maar kunnen ook nog eens volledig aangepast worden op jouw huidige woonstijl. Het oog wil immers ook wat, nietwaar?

Ben je een ijverige doe-het-zelver? Bekijk dan eens wat voorbeelden op Pinterest of Instagram. Hier vind je regelmatig bouwtekeningen en voorbeelden van opbergsystemen om zelf te maken. Zo maak je het opbergen van de winterjassen niet alleen een stuk persoonlijker, maar ook nog eens ontzettend leuk!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline