Wat kun je kopen in de biologische winkel? 0

Biologische supermarkt

In een Biologische winkel kun je diverse biologische producten vinden. Ook zijn er steeds meer biologische supermarkten. Vaak hebben deze een assortiment met alle spullen voor het dagelijkse leven. Hetgene wat hun juist onderscheid is het feit dat zij echt alleen maar biologisch inkopen. Vaak doen ze dit ook nog eens lokaal zodat ze de kwaliteit ook kunnen waarborgen. Een biologische supermarkt koopt wat minder lokaal in maar draagt nog steeds zorg voor de echtheid van het biologische keurmerk. Een gedeelte van de winst wordt dus ook aan boeren en andere ondernemers die biologische producten leveren afgestaan. Zo is het niet alleen een eerlijk product maar krijgen zij ook een eerlijke prijs. Het prijsverschil is minimaal en ook in een biologische winkel hebben ze met enige regelmaat aanbiedingen.

Waarom mensen hier kopen

De meeste mensen kopen hun  producten biologische om bij te dragen aan een beter en schoner milieu. Vervolgens vinden zij ook het welzijn en de aandacht voor de dieren belangrijk. Bij de meeste biologische boeren hebben de beesten ook een stuk meer ruimte om te bewegen. Dit geeft hun een onbezorgder leven. Maar ook wordt er geen gebruik gemaakt van  bestrijdingsmiddelen. Zo heb je echt alleen het origineel product in je handen. Neem bijvoorbeeld vlees dit wordt veel met hormonen en probiotica behandeld. Dit is niet goed voor de gezondheid van ons. Daarom gaan ook steeds meer mensen over op de biologische producten. Deze kun je vaak herkennen aan een erkend label. Let wel op dat je niet alles gelooft wat je in de supermarkt ziet. Vaak hebben zij een eigen keurmerk waar minder controle op zit. Check dit altijd op het internet.

Wat de biologische slager zo speciaal maakt

Bij de Biologische slager kun je vlees kopen wat zowel goed is voor het dier als het milieu. Zo wordt er veel aan de leefomgeving van de dieren aangepast. Zo staan ze niet in de buurt van mest en worden chemische middelen niet bij de dieren toegepast. Ook krijgen ze onbespoten en aangepast voedsel. Dit maakt het een echt streekproduct. Maar door de lijnen kort te houden draag je ook bij aan een beter milieu. De CO2 uitstoot wordt zo veel verlaagd. Ook wordt het gebruik van bijvoorbeeld hormonen vermeden. En alles wordt zoveel mogelijk in de natuurlijke cyclus gedaan. Daarom zijn er ook steeds meer ramen in de stallen. Zo kunnen de dieren voldoende frisse lucht krijgen.

De prijsverschillen met de supermarkt

Het verschil tussen een supermarkt en een biologische supermarkt zijn de producten die zij verkopen. Een normale supermarkt verkoopt ook niet biologische producten die slechter zijn voor het dier en milieu. Maar in Nederland zien wij gelukkig steeds meer biologische supermarkten ontstaan. Zij zorgen ervoor dat iedereen zichzelf kan voorzien van alle dagelijkse behoeften. Het prijsverschil is heel minimaal in de meeste gevallen. Echter houd de boer er wel meer aan over. En is het welzijn van het dier veel beter gesteld. Geen middelen meer om dieren sneller te laten groeien of vet te mesten. Gewoon normaal dan doen we al gek genoeg.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline