Zonnepanelen: een mooie accessoire voor je woning 0 3174

Zonnepanelen op schuin dak

De trend van duurzaamheid blijft doorzetten. Hierdoor zijn zonnepanelen ook populairder dan ooit. Het zijn geen luxe producten meer, maar voor iedereen beschikbaar. En waarom ook niet? Zonnepanelen zijn betaalbaar, goed voor het milieu en zorgen voor lagere energiekosten. Toch blijft het uiterlijk van zonnepanelen een onderwerp van discussie. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om zonnepanelen een mooie accessoire te laten zijn voor je woning.

Uiterlijk van zonnepanelen

De laatste jaren is er een hoop gesleuteld aan het uiterlijk van zonnepanelen. Hierdoor passen zonnepanelen tegenwoordig mooi op verschillende daken. Zo zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen ontwikkeld die niet de standaard kleuren zwart of donkerblauw hebben, maar juist andere kleuren als groen, rood of grijs.

Heb je iets meer lef? Dan kan je ook voor een felle kleur gaan zoals goud, lavendel of disco roze.

Zonnepanelen in dakpannen

Mensen die zonnepanelen op hun dak niet mooi vinden, kunnen ook zonnepanelen in het dak te laten integreren. Dit kan bijvoorbeeld door dakpannen waarin zonnepanelen zitten verwerkt te plaatsen. Ook is het mogelijk om in plaats van dakpannen, zonnepanelen te plaatsen waardoor de zonnepanelen in je dak komen te liggen. Vanzelfsprekend zijn de zonnepanelen bij beide manieren nog wel zichtbaar, maar hierdoor vallen ze minder op en vormen ze een mooi geheel met je dak.

Andere plekken voor zonnepanelen

Het kan zo zijn dat je dak niet de beste plek is om zonnepanelen te plaatsen. Dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om toch zonnepanelen aan te schaffen, zodat je toch kan besparen op je energierekening. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om zonnepanelen te plaatsen in je tuin, aan de gevel, op je schuur of op je garage.

Ondanks dat de zonnepanelen in deze gevallen niet op je dak liggen, hoef je je geen zorgen te maken over het rendement. Deze kan op alle plekken hoog zijn, zolang de zonnepanelen optimaal worden geplaatst. Deze optimale plaatsing is in een hellingshoek van 36 graden en op het zuiden gericht.

Zonnepanelen op afstand

Het lijkt lastig om zonnepanelen te kopen als je geen zonnepanelen in de buurt van je huis wilt hebben. Hiervoor is echter een oplossing, namelijk zonneparken. Er zijn in Nederland verschillende zonneparken. In deze zonneparken zijn rijen zonnepanelen geïnstalleerd waarvan je er één of enkele kunt aanschaffen. Op deze manier kan je toch profiteren van de opbrengst van de zonnepanelen, zonder dat je de zonnepanelen op of rondom je eigen woning hebt.

Zonnepanelen op uw woning

Zit er iets voor je bij?

Voor de aanschaf van zonnepanelen zijn veel mogelijkheden. Het is dus voor iedereen mogelijk om van de voordelen van zonnepanelen te kunnen genieten. Waar wacht je nog op?

bron: 123zonnepanelenvergelijken.nl

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 tips voor het inrichten van je babykamer 0 3713

baby slaapkamer inrichten-min

Je hebt je studeerkamer leeggehaald of je strijkplank naar een andere hoek van het huis verbannen, en nu sta je op het punt om voor jouw kleintje dat nu nog in dat mooie kamertje in jouw buik zit een zeker net zo’n mooi en gezellig kamertje in te gaan richten. Harstikke leuk! Maar zie je in je roze wolk niets over het hoofd? Wij helpen je graag verder met een paar goede tips voor het slaapkamer interieur van jouw kleintje.

Tip 1: Koop op de groei.

Het is je vast niet onbekend dat kinderen groeien als kool. Over een jaartje of twee is jouw ukkie een dreumes en daarna een kleuter en… Nou ja, je begrijpt het idee! In elk geval zou het ontzettend jammer zijn als je dat mooie ledikantje weer weg moet doen. Houd er dus rekening mee dat je kleintje er een poosje in moet kunnen groeien, zodat je wat langer plezier van je aankoop hebt.

Tip 2: Denk na over veiligheid.

Bedenk bij alle keuzes die je maakt of ze veilig zijn voor jou en je baby. Ga je verven of behangen? Vergeet dan niet na te vragen of je als zwangere vrouw tegen de lijm of de verf kunt en kies steeds een veilige optie. Denk ook na over de plek van het bedje. Zorg dat het wiegje niet in de tocht of juist te dicht bij de verwarming of in de zon staat. Zo blijft je kindje op de goede temperatuur.

Tip 3: Maak het jezelf gemakkelijk.

Zorg dat het slaapkamer interieur van jouw baby het jou gemakkelijk maakt om je kindje dagelijks goed te kunnen verzorgen, zonder daar zelf aan onderdoor te gaan. Zet een lekkere stoel neer waar je even met zoonlief kunt knuffelen of hem kunt voeden en zorg dat de commode de goede hoogte (tussen de 90 en 105 centimeter) heeft, zodat je rug niet kromtrekt na een dag met 10 verschoningen. Over commode gesproken: gebruik een aankleedkussen met verhoogde zijkanten, zodat dochterlief er niet zomaar vanaf kan rollen.

 

Een laatste tip: geniet ervan om je op deze manier voor te bereiden op de komst van dit mooie kindje!

Zelf een veranda bouwen 0 3948

veranda bouwen

Bij een sfeervolle woning hoort ook een veranda. Een veranda, als deze netjes gebouwd is, geeft de woning elan en is heel handig als overdekt terras. Zo kan je op zomerse dagen als het warm is, maar toch regent, toch nog buiten zitten. Er bestaan twee types veranda’s. Een veranda, die vast aan het huis is gebouwd en een veranda, los van het huis die je in een gedeelte van de tuin bouwt. Een veranda kan bestaan uit verschillende materialen, zoals hout, kunststof of metaal, het hangt een beetje van je eigen wensen en budget af. Meestal wordt er gekozen voor een houten veranda, wat ook het makkelijkst is om zelf te bouwen.

Hoe bouw je een veranda? 

In de meeste gevallen zal een veranda tegen de woning gebouwd worden. Maak voordat je begint eerst een plan. Bepaal de maten van de veranda, een schuin aflopend dak of een plat dak? Bij een plat dak moet je sowieso rekening houden met een dakrand voor regenafvoer. Markeer n.a.v. de maten waar de tussenpalen dienen te komen en markeer deze. Bevestig dan aan de woning, op de gewenste hoogte, horizontaal de gevelbalk, over de volle lengte van het terras. Plaatst dan de tussenpalen. Wanneer je deze niet wilt ingraven, zijn paalhouders een goede optie. Deze kan je aan de tegels vastboren. Boor aan deze tussenpalen een balk, die even zwaar is als de gevelbalk. Dan leg je de dakliggers, waarmee je de balk op de tussenpalen met de gevelbalk verbindt. Leg dan het dak over de dakliggers, van het door jouw gekozen materiaal, zoals bijvoorbeeld metalen of kunststof dakplaten, maar ook hout is goed, als je hier dakbedekking over legt. Dit is een basic uitvoering van een veranda. Uiteraard zijn er vele mogelijkheden.

Overige opties 

Ligt de veranda hoger of juist lager dan de woning, dan dien je nog een kleine trap te maken, zodat je vanuit de woning de veranda kan betreden. Een verandavloer maakt de veranda af en vooral een mooie houten vloer, geeft de vloer een warme uitstraling. Er bestaan speciale geïmpregneerde of hardhouten terrasplanken, maar terrastegels, of zelfs vlonders kunnen ook. Wilt u de veranda een Amerikaans tintje geven, dan kan ook nog een verandahek plaatsen. Je veranda is nu af en maakt uw sfeervolle woning geheel af.

Meest populaire berichten

Editor Picks