Tegelvloer trends & tips 0 2750

Vloertegels tips

Een tegelvloer is niet alleen heel praktisch en duurzaam, maar geeft je kamer ook een bijzonder karakter. Ga jij voor XXS, XXL of een mooie combinatie? De vloertegels trends omvatten alle uitersten. Iedereen heeft hierin natuurlijk zijn eigen wensen en smaak. Wij hebben de trends en tips voor je op een rijtje gezet. Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel een keuze voor jezelf maken welke tegelvloer het beste bij jou past!

Vloertegel trend 1: ga voor XXL!

Tegels in formaat XXL zien we ontzettend veel terug. Het mag allemaal steeds groter. Vloertegels van 60 cm worden standaard tot klein, vloertegels van 90 cm zien we steeds vaker en vloertegels van 120 cm zijn ook geen uitzondering meer. Grote vloertegels zorgen voor veel rust en hiermee creëer je een ruimtelijk effect. Vooral als ze in de lengte van de kamer gelegd worden, laat het de ruimte groter lijken.

Tip: Is jouw ruimte niet zo groot? Kies dan niet voor hele grote tegels, om toch een mooie doorloop te behouden.

Vloertegel trend 2: XS mozaïek

De tegenhanger van de grote tegels is natuurlijk de mozaïek tegel. En aangezien de vloertegel trends momenteel tot het uiterste gaan, zien we ook de mozaïek vloertegels weer heel veel terug. Met mozaïek tegels zijn bijzondere patronen te maken en kunnen kleurtinten gecombineerd worden. De authentieke uistraling van mozaïek gecombineerd met stijlvol design geeft je kamer een luxe en warme uitstraling.

Tip: Ga je voor mozaïek tegels, kies dan voor veel verschillende tinten in één kleur en leg deze mozaïektegels door elkaar heen, voor een speels effect.

Vloertegel trend 3: combineer XXL en XS

Het combineren van XXL vloertegels met XS vloertegels wordt ook wel de multiformaat trend genoemd. Hierbij worden in één ruimte hele grote tegels gecombineerd met hele kleine tegels, zoals mozaïek. Met deze trend kun je heel creatief zijn en een eigen patroon aanbrengen in de ruimte. Zo maak je jouw tegelvloer uniek en persoonlijk.

Tip: Kijk ook eens naar goedkope tegels in bijvoorbeeld een tegeloutlet. Met deze trend kun je namelijk alle resten creatief gebruiken. Zo bespaar je ook direct op je tegelvloer.

Vloertegel trend 4: minimalistisch design

Naast de formaten die in de trends de boventoon voeren, is er natuurlijk ook wat te zeggen over de kleuren en structuren van vloertegels. Wanneer de formaten niet standaard zijn, wordt er juist gekozen voor een minimalistische kleur en structuur, om de rust te behouden. Kleuren zijn voornamelijk bruintinten en grijstinten, die door hun tijdloze uitstraling jarenlang mooi blijven. De vloertegels zijn bijna effen, met licht natuurlijke effecten, om het natuurlijke karakter toch in de vloer terug te laten komen.

Tip: Kies je voor de multiformaat trend, houd de kleur en structuur dan rustig. Pak juist bij een standaard formaat vloertegel wat meer uit met kleuren.

bron: Goedkoopvloertje.nl

Bron Allesoverbouw.nl

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zonnepanelen: een mooie accessoire voor je woning 0 3174

Zonnepanelen op schuin dak

De trend van duurzaamheid blijft doorzetten. Hierdoor zijn zonnepanelen ook populairder dan ooit. Het zijn geen luxe producten meer, maar voor iedereen beschikbaar. En waarom ook niet? Zonnepanelen zijn betaalbaar, goed voor het milieu en zorgen voor lagere energiekosten. Toch blijft het uiterlijk van zonnepanelen een onderwerp van discussie. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om zonnepanelen een mooie accessoire te laten zijn voor je woning.

Uiterlijk van zonnepanelen

De laatste jaren is er een hoop gesleuteld aan het uiterlijk van zonnepanelen. Hierdoor passen zonnepanelen tegenwoordig mooi op verschillende daken. Zo zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen ontwikkeld die niet de standaard kleuren zwart of donkerblauw hebben, maar juist andere kleuren als groen, rood of grijs.

Heb je iets meer lef? Dan kan je ook voor een felle kleur gaan zoals goud, lavendel of disco roze.

Zonnepanelen in dakpannen

Mensen die zonnepanelen op hun dak niet mooi vinden, kunnen ook zonnepanelen in het dak te laten integreren. Dit kan bijvoorbeeld door dakpannen waarin zonnepanelen zitten verwerkt te plaatsen. Ook is het mogelijk om in plaats van dakpannen, zonnepanelen te plaatsen waardoor de zonnepanelen in je dak komen te liggen. Vanzelfsprekend zijn de zonnepanelen bij beide manieren nog wel zichtbaar, maar hierdoor vallen ze minder op en vormen ze een mooi geheel met je dak.

Andere plekken voor zonnepanelen

Het kan zo zijn dat je dak niet de beste plek is om zonnepanelen te plaatsen. Dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om toch zonnepanelen aan te schaffen, zodat je toch kan besparen op je energierekening. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om zonnepanelen te plaatsen in je tuin, aan de gevel, op je schuur of op je garage.

Ondanks dat de zonnepanelen in deze gevallen niet op je dak liggen, hoef je je geen zorgen te maken over het rendement. Deze kan op alle plekken hoog zijn, zolang de zonnepanelen optimaal worden geplaatst. Deze optimale plaatsing is in een hellingshoek van 36 graden en op het zuiden gericht.

Zonnepanelen op afstand

Het lijkt lastig om zonnepanelen te kopen als je geen zonnepanelen in de buurt van je huis wilt hebben. Hiervoor is echter een oplossing, namelijk zonneparken. Er zijn in Nederland verschillende zonneparken. In deze zonneparken zijn rijen zonnepanelen geïnstalleerd waarvan je er één of enkele kunt aanschaffen. Op deze manier kan je toch profiteren van de opbrengst van de zonnepanelen, zonder dat je de zonnepanelen op of rondom je eigen woning hebt.

Zonnepanelen op uw woning

Zit er iets voor je bij?

Voor de aanschaf van zonnepanelen zijn veel mogelijkheden. Het is dus voor iedereen mogelijk om van de voordelen van zonnepanelen te kunnen genieten. Waar wacht je nog op?

bron: 123zonnepanelenvergelijken.nl

Is een waterbed het perfecte bed voor jou? 0 3477

waterbed

Aangezien we gemiddeld 1/3e van ons leven in de slaapkamer doorbrengen, is een goed bed een must. Ben je nog steeds op zoek naar het perfecte bed? Heb je dan al weleens aan een waterbed gedacht? In de loop der jaren is het imago van het waterbed continu verbeterd: van een ziekenbed tot een luxe en comfortabel waterbed. En sinds ze tegenwoordig ook te combineren zijn met ledikanten, wordt het beste van twee werelden met elkaar gecombineerd! Uitvogelen of een waterbed het perfecte bed voor jou is, lees dan hieronder de voor- en nadelen.

DE VOORDELEN

Een prettige en comfortabele temperatuur

Eén van de grootste voordelen van een waterbed is dat deze altijd voorzien zijn van een warmte-element. Dit warmte-element zorgt ervoor dat het water altijd de voor jou beste temperatuur heeft, waardoor je lekker kunt slapen.

Volledige ondersteuning van je lichaam

Waar een standaard matras je weleens ondersteuning kan bieden op de verkeerde punten van je lichaam, met bijvoorbeeld rugklachten als gevolg, vormt een waterbed zich volledig naar jouw lichaam. Hierdoor wordt je lichaam op de meest complete manier ondersteund. Dit betekent anderzijds ook dat een waterbed veel flexibeler is dan een gewoon bed. Wil je meer stabiliteit creëren? Dan kan een tijk de uitkomst bieden.

Een hygiënische manier van slapen

Waar een standaard matras the place to be is voor complete kolonies huisstofmijt, is een waterbed dit totaal niet. In een normaal matras zijn er flinke aantallen huidschilfers en ander organisch materiaal aanwezig: het ideale kweekgebied voor parasieten, schimmels en bacteriën. Met een waterbed voorkom je dit soort problemen, aangezien een watermatras ondoordringbaar is voor vuil en de aanwezige huidschilfers kunnen met een vinylreiniger verwijderd worden. Een waterbed is dus een echte hygiënische manier van slapen.

Stel je eigen waterbed samen

Bij het kiezen van het juiste waterbed komt heel wat kijken, zowel op het gebied van stijl als de verschillende functionaliteiten. Speciaal hiervoor heeft Silvano Waterbedden een configurator in het leven geroepen. Met deze configurator kun je zelf je eigen waterbed samenstellen. Vanaf het onderstel tot de hoogte en de kleur: je hebt het allemaal in eigen hand.

DE NADELEN

Watergolven

Eén van de bekendste nadelen van een watermatras zijn de zogenoemde watergolven. Wanneer je partner beweegt, deze vroeger opstaat of later naar bed gaat, voel je watergolven.

Hoog energieverbruik

Voordat je kiest voor een waterbed, is het belangrijk om jezelf af te vragen hoeveel een waterbed aan energie verbruikt. Dit ligt per jaar tussen de 200 à 1000 kWh, afhankelijk van de door jou gekozen opties. Reken daar de onderhoudskosten van 20 euro nog eens bij en je hebt een reëel bedrag. En dit is dan nog exclusief de aankoopprijs van het bed zelf.

Zwaar

Je kunt jezelf voorstellen dat een watermatras erg zwaar is, aangezien deze gevuld is met water. Houd er dan ook rekening mee dat je een waterbed, wanneer deze gevuld is met water, niet meer kunt verplaatsen.

Wat voor bed je ook koopt: het is belangrijk om hier goed over na te denken. En meestal wordt de mogelijkheid tot proefslapen wel aangeboden. Grijp die kans en test je bed optimaal uit, voor het maken van de juiste keuze.

Bron: Nettobed.nl

Meest populaire berichten

Editor Picks