3 redenen om voor keramische vloertegels te kiezen 0

keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn eigenlijk nog helemaal niet zo lang bekend in Nederland. Pas in 2016 werden ze voor het eerst echt massaal gezien. En dan met name in de tuin. Inmiddels is hier echter duidelijk verandering in gekomen en worden ze niet alleen toegepast als terrastegel, maar ook als vloertegel in huis. Toch is nog niet iedereen overtuigd. Want waarom zou je toch voor een keramische tegel kiezen als er nog heel veel andere vloersoorten verkrijgbaar zijn? Wat maakt een keramische tegel nu zo bijzonder? In dit artikel geven we je 3 redenen om voor één van de keramische vloertegels bij Ceramica Vloeren te kiezen.

1.    Uitstekend te combineren met vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor vloerverwarming om hun huis te verwarmen. Met vloerverwarming geniet je van een veel hoger wooncomfort. Daarnaast kun je op die manier ook nog eens ruimte en energie in huis besparen. Hierbij is het wel belangrijk dat je de vloerverwarming met een goede vloer combineert. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de warmtegeleiding minder goed is en je hierdoor minder rendement kunt behalen.

Een groot voordeel van keramische tegels is dat deze uitstekend te combineren is met vloerverwarming. Deze tegels kunnen de warmte in huis ontzettend goed geleiden, waardoor je bijvoorbeeld in tegenstelling tot houten vloeren veel meer uit je vloerverwarming kunt halen. Bovendien zullen de tegels ook nog eens de warmte door de hele vloer heen geleiden. Je geniet dus niet alleen van warme voeten op de plekken waar de verwarmingsbuizen gelegen zijn, maar je voelt dit door de hele vloer heen.

2.    Eenvoudig te reinigen

In een druk huishouden lijkt het soms wel alsof je altijd aan het schoonmaken bent. Er komt bijna geen eind aan. Zeker de vloer heeft het zwaar te lijden. Dan valt er weer een beker met drinken om, rent de hond met vieze poten door het hele huis of denken de kinderen dat het wel leuk is om hun vieze voetafdrukken door de woonkamer te plaatsen. Kortom: je blijft bezig. Zeker wanneer je ook nog eens over een zeer gevoelige vloer beschikt. Je wil er bijvoorbeeld niet aan denken dat er allemaal vuil en haren in een vloerbedekking terecht komt. Dan ben je iedere dag tijden bezig om deze schoon te maken én schoon te houden.

Eenvoudig te reinigen

Keramische tegels geven dan echt verlichting. Deze zijn zeer eenvoudig te reinigen. Eventjes stofzuigen en dweilen met een licht vochtige doek en ze zien er weer als nieuw uit.

3.    Lange levensduur

Veel mensen schrikken in eerste instantie als ze de aanschafprijs van de tegels zien. Er zijn immers wel goedkopere vloersoorten mogelijk. Bedenk echter ook dat de levensduur ook heel verschillend zal zijn. Waar goedkopere vloersoorten vaak niet langer dan tien jaar (enkele uitzonderingen daargelaten) mee zullen gaan, zijn keramische tegels bijna een heel leven lang te gebruiken. Hierdoor ben je op de lange termijn dus eigenlijk veel goedkoper uit. Deze lange levensduur is dus uiteindelijk niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline