5 redenen waarom schuifdeurkasten niet mogen ontbreken in huis 0

Kasten zijn er in alle soorten en maten. Bovendien kunnen ze voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe kledingkast of simpelweg extra opbergruimte nodig hebt, er is altijd wel een kast naar jouw wensen en smaak beschikbaar. Een schuifdeurkast biedt in de meeste gevallen de uitkomst. Schuifdeurkasten bieden enorm veel opbergmogelijkheden en nemen ook nog eens vrij weinig extra ruimte in beslag. Nog niet overtuigd? Hier volgen 5 redenen waarom schuifdeurkasten zeker niet mogen ontbreken in huis.

1.    Perfect voor kleine kamers

Wat veel mensen niet beseffen is dat een standaard kast al snel veel ruimte in beslag neemt. Niet de kast zelf, maar wel de wijze waarop de deurtjes openen en sluiten. Vaak heb je heel veel ruimte voor de kast nodig om de deuren eenvoudig te kunnen openen. Bij schuifdeurkasten is dit probleem gelukkig opgelost. Doordat de deurtjes in het frame van de kast heen en weer glijden, zal de kast verder weinig ruimte in beslag nemen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor kleine (kinder)kamers.

2.    In alle soorten en maten

Op het gebied van schuifdeurkasten is er echt genoeg te vinden. Je vindt deze kasten in werkelijk alle soorten en maten. Groot voordeel, want zo weet je ook altijd zeker dat de kast bij de kamer past en geheel naar wens zal zijn. Kies je voor een kast die geheel aansluit op de rest van het interieur? Eentje die tot het plafond komt en zo nóg meer opbergruimte creëert? Of eentje die net niet tot het plafond komt, zodat je nog ruimte hebt om sfeervolle accessoires op de kast te plaatsen? Werkelijk alles is mogelijk.

schuifdeurkast

3.    Past bij iedere interieurstijl

Het grootste voordeel van schuifdeurkasten is dat ze toch wel bij iedere interieurstijl zullen passen. Het maakt eigenlijk niet uit welke schuifdeurkast je in huis haalt, deze past altijd. Een fijne bijkomstigheid is dan ook dat je niet direct de kasten hoeft aan te passen zodra je het interieur omgooit. Ook wanneer je een inbouwschuifdeurkast monteert, dan is de kans groot dat je bij de verkoop van de woning de nieuwe bewoners enkel enthousiasmeert voor de kast. Een schuifdeurkast is praktisch, mooi en bovenal tijdloos.

4.    Spiegelwand op de kastdeur

Schuifdeurkasten zijn in heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Verreweg de meest populaire variant is de kast waarbij er een spiegelwand op de kastdeur is bevestigd. Dit is met name prettig in de slaapkamer. Zo kan je na het omkleden direct zien of de outfit goed staat en of je hier nog iets aan moet veranderen. Bovendien hoef je zo ook geen andere spiegels in de kamer te plaatsen, waardoor je ook nog eens de nodige ruimte bespaart.

Wist je dat een spiegelwand op de kastdeur ook nog eens helpt om een kleine kamer een ruimtelijkere uitstraling te geven. De spiegel geeft een optische illusie, waardoor de kamer direct veel ruimer en sfeervoller oogt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline