5 tips om met een beperkt budget je woonkamer opnieuw in te richten 0

5 tips om met een beperkt budget je woonkamer opnieuw in te richten

Zou je graag de uitstraling van je woonkamer willen veranderen maar heb je niet de middelen om een compleet nieuwe inrichting te bekostigen? Ook met een beperkt budget kun je jouw woonkamer een complete make-over geven, en om je op weg te helpen hebben we hieronder 5 handige tips. 

1. Een nieuwe uitstraling met dezelfde meubels

Je hoeft geen nieuwe meubels aan te schaffen om je woonkamer toch een compleet nieuwe look te geven. Door eenvoudigweg de meubels te verplaatsen of meubels op een andere manier met elkaar te combineren en anders te groeperen kun je al een compleet nieuwe uitstraling creëren. Verwissel het meubilair van de woonkamer met meubels die ergens anders in huis staan, of zet de bank of de eethoek op een andere plek neer. 

2. Neem je meubels en accessoires onderhanden

Als je handig bent kun je met wat slimme DIY-projecten en een beperkt budget je woonkamer een nieuw elan geven. Je houten meubels zien er compleet anders uit als je ze een andere kleur verft, of de verf eraf haalt en ze een whitewash geeft. De echt handige klusser kan van twee bestaande meubelen een compleet nieuw meubelstuk maken. Combineer bijvoorbeeld een meerdere houten kastjes die je al hebt of van de kringloop tot een grote wandkast. Door alle kasten eerst te schuren en in dezelfde kleur te lakken wordt het één samenhangend geheel.  

3. Geeft de muren of de vloer een andere kleur

De kleur van je muren en vloeren hebben een grote invloed op de totale sfeer en uitstraling van je woonkamer. En het veranderen van de kleuren van je vloeren of je muren hoeft geen enorme kostenpost te zijn. Je kunt bijvoorbeeld de muren in een andere kleur schilderen of behangen. En de vloer ziet er meteen anders uit als je een vrolijk gekleurd kleed op de grond legt. Je kunt ook een wand een andere kleur geven of van een bijzonder behang voorzien zodat deze muur echt een eyecatcher wordt in je woonkamer. 

4. Breng woonkamer tot leven met mooie wanddecoraties

Met wanddecoraties in de vorm van kunst of foto’s breng je je woonkamer tot leven. Hou je van variatie, dan kun je een abonnement nemen bij de plaatselijke kunstuitleen. Een abonnement op de kunstuitleen is niet zo duur en daarmee kun je elke maand een nieuw kunstwerk uitkiezen zodat je nooit uitgekeken raakt. Je kunt natuurlijk ook een mooie ingelijste poster of foto ophangen. Een ingelijste foto of een schilderij ophangen doe je eenvoudig met een schilderij ophangsysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om regelmatig de foto’s of schilderijen te wisselen zonder dat je telkens nieuwe gaten in de muur hoeft te boren. 

5. Maak de inrichting van je woonkamer compleet met mooie planten

Door planten in huis te halen maak je je inrichting compleet. Planten verhogen het gevoel van welzijn in huis en stralen rust uit. Kies bijvoorbeeld voor een grote kamerplant om een natuurlijke sfeer te creëren, of zet leuke kleine cactusjes en vetplantjes neer in stijlvolle potjes voor een designer uitstraling.  

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline