Alle voordelen van elektrisch verwarmen 0

Alle voordelen van elektrisch verwarmen

Het doel is dat alle Nederlandse woningen in 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dus ook dat we nieuwe manieren moeten vinden om onze woningen te verwarmen. De populariteit van elektrisch verwarmen is de afgelopen jaren dan ook in rap tempo toegenomen. Elektrisch verwarmen is voor velen een zeer aantrekkelijk alternatief. Met name voor mensen die al zonnepanelen op het dak hebben liggen. Zij kunnen zelf elektriciteit opwekken, waardoor het gebruik van een elektrische radiator weinig tot niets zal kosten. Hierdoor kan de woning geheel energieneutraal worden verwarmd. Gezien de huidige energieprijzen is dit fiscaal erg aantrekkelijk. Maar wist je dat elektrisch verwarmen nog veel meer voordelen heeft? We zetten de belangrijkste voordelen hieronder op een rij. 

Elke ruimte een andere temperatuur 

Het nadeel van een centrale verwarming is dat het niet mogelijk is om de temperatuur op de ruimte af te stemmen. Zo vinden mensen het bijvoorbeeld fijn als de woonkamer verwarmd is, maar hebben ze minder behoefte aan hogere temperaturen in de slaapkamer of ruimtes waar ze weinig verblijven. Met een elektrische radiator is dit anders. Hierbij is het namelijk mogelijk om de temperatuur per ruimte in te stellen. Zo verbruik je niet onnodig elektriciteit in ruimtes waar dat niet nodig is. 

Je zit nooit in de kou 

Nog een groot voordeel van elektrisch verwarmen is dat de units vaak op zichzelf werken. Zelfs wanneer één of meerdere verwarmingselementen het begeven, zal dus nooit het gehele systeem uitvallen. Hiermee voorkom je dat je onnodig in de kou komt te zitten. 

Ruimtebesparend 

Heb je een kleine woning of een appartement? Dan zijn sommige grote installaties vaak niet mogelijk. Of het is wel mogelijk, maar zorgt ervoor dat de ruimte optisch nóg kleiner lijkt. Een elektrische radiator is dan een goed alternatief. Deze radiatoren hebben namelijk geen gigantische boiler nodig en zijn ruimtebesparend. Daardoor passen ze in elke ruimte. 

Veiliger 

Door de jaren heen zijn gasinstallaties natuurlijk steeds veiliger geworden. Toch is nooit voor de volle honderd procent te garanderen dat er geen risico is op koolmonoxidevergiftiging. Wanneer er koolmonoxide vrijkomt, merk je dit in eerste instantie vaak niet. Het wordt dan ook wel een sluipmoordenaar genoemd. Er zijn genoeg verhalen van mensen die zich niet lekker voelden, zijn gaan slapen en vervolgens zijn overleden door de vergiftiging. Ze hebben nooit gevoeld of gemerkt wat er werkelijk aan de hand was. Elk jaar weer zijn er schrijnende gevallen te betreuren. Dat is dan ook direct het grootste risico van stoken op gas. 

Met elektrisch verwarmen is dit risico verdwenen. Het verwarmingselement van de radiator is voor de volle honderd procent veilig. Er komt immers geen gas aan te pas.  

Voordelig 

Over het algemeen is het gebruik van een elektrische radiator ook een stuk voordeliger. De energieprijzen zijn erg hoog. Met name voor gas betalen we de hoofdprijs. Elektrisch verwarmen biedt dan ook vooral op fiscaal vlak veel voordelen. Zeker wanneer je deze combineert met zonnepanelen. Heb je geen zonnepanelen? Kies dan voor een slimme radiator om het energieverbruik te beperken en meer te besparen

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline