Wat moet je allemaal kopen bij het aanschaffen van een kat? 0

Wat moet je allemaal kopen bij het aanschaffen van een kat

Ben je van plan om een kat te gaan adopteren? Dan is het belangrijk dat je jezelf goed informeert over wat er allemaal bij komt kijken. Zo moet je niet alleen denken aan voeding en verzorging, maar ook aan de juiste benodigdheden om je kat een fijn thuis te bieden. Als je goed geïnformeerd bent kun je je van tevoren al voorbereiden op de komst van je kat. Hierdoor kun je rustig kijken naar spulletjes die je nodig hebt. Zo doe je geen te dure aankopen omdat je het snel in huis moet hebben.

Hoe groot moet de krabpaal zijn?

Een krabpaal is voor een kat van essentieel belang. Katten moeten regelmatig hun nagels ‘vijlen’. Anders worden deze te lang en kunnen ze ingroeien of splijten. Dit wil je voorkomen omdat dit problemen kan geven bij de gezondheid. Daarnaast is het voor katten een manier om hun territorium af te bakenen: door te krabben laten ze geur achter waarmee ze aangeven dat het gebied van hen is. Dit zorgt er dan weer voor dat een kat zich helemaal thuis voelt. Maar hoe groot moet een krabpaal eigenlijk zijn? Hierbij geldt: hoe groter, hoe beter! Een grote krabpaal biedt namelijk meer mogelijkheden om te klimmen en te spelen. Je kat heeft hierdoor meer bewegingsruimte tijdens het krabben. Het beste kun je een krabpaal kiezen die bij de eerste plank even hoog is als jouw kat wanneer hij/zij op zijn/haar achterpoten staat. Zo kan jouw huisdier zich volledig uitstrekken tijdens het krabben. Daarnaast is het goed om rekening te houden met hoeveel katten er in huis wonen. Als je meerdere katten hebt, kun je beter kiezen voor een krabpaal met meerdere niveaus en verschillende plekken om te krabben. Zo voorkom je dat de katten elkaar in de weg zitten en kunnen ze allemaal hun eigen plekje vinden.

Mijn kat krabt niet aan de krabpaal, wat moet ik doen?

Het kan voorkomen dat jouw kat niet wil krabben aan de krabpaal die je speciaal hebt aangeschaft. Dat is natuurlijk vervelend, want zo kan jouw huisdier alsnog gaan krabben aan meubels of tapijt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om jouw kat toch te laten wennen aan de krabpaal:

  • Plaats de krabpaal op een fijne plek: katten vinden het fijn om op hoge plekken te zitten en hebben graag overzicht over hun territorium. Plaats de krabpaal daarom bijvoorbeeld naast een raam of op een verhoging.
  • Maak de krabpaal aantrekkelijker: strooi wat catnip op of rondom de paal. Hierdoor zal jouw kat zich meer aangetrokken voelen tot de paal. 
  • Beloon je kat als er gebruik gemaakt wordt van de krabpaal: als jouw kat wel aan de paal gaat krabben, geef hem/haar dan direct een beloning. Zo leert jouw huisdier dat het goed is wat hij/zij doet. Hierdoor zal de kat automatisch weer terugkeren naar de krabpaal.
  • Zorg voor afleiding: als jouw kat begint te krabben aan meubels of tapijt, leid hem/haar dan af door bijvoorbeeld een speeltje te geven of samen te spelen. Zo voorkom je dat jouw huisdier in de verleiding komt om aan verkeerde objecten te krabben.

Probeer verschillende soorten krabpalen: sommige katten hebben voorkeur voor bepaalde materialen (zoals sisal of touw), probeer daarom eens een andere krabpaal uit om te kijken wat jouw kat prettig vindt. Ben je nog zoekende naar een krabpaal? Bij de webshop www.krabpaalwebshop.nl vind je een groot assortiment aan krabpalen. Hierdoor zul je altijd wel iets vinden wat jouw kat fijn vindt!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline