Barbecueën voor beginners 0

Barbecueën voor beginners

Barbecueën is een bepaalde manier van koken die vooral in de zomer erg populair is. Er is van alles mogelijk op een barbecue. Vlees, vis, groente, zoetigheden, etc. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan allemaal op de barbecue. Het kan zijn dat je nog niet echt bekend bent met barbecueën en dat je het eigenlijk altijd maar voor je laat doen. Maar geloof ons, zelf barbecueën is ook hartstikke leuk en we weten zeker dat je dit ook een keer wilt proberen. Daarnaast kan barbecueën het hele jaar door, dus als je nu alvast begint met oefenen kan je in de zomer shinen tijdens een heus BBQ feest bij jou in de tuin. In deze blog geven wij jou wat tips om goed te kunnen barbecueën.

Verdeling van de kolen

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten barbecues, denk bijvoorbeeld aan gas, elektrisch of op kolen. In dit geval geven we je wat tips voor een BBQ met kolen. Het is namelijk belangrijk dat je goed kijkt naar de verdeling van de kolen. Het lijkt slim om de kolen overal gelijk te verdelen, maar houd juist een klein stukje over waar geen kolen onder het rooster liggen. Wanneer je dan al een stukje vlees hebt wat gaar is, kun je die mooi hier plaatsen. Zo blijft die wel warm, maar gaart die niet verder door.

Een schone en vette grill

Dit klinkt een beetje tegenstrijdig, een schone en vette grill tegelijk. Maar wat we hiermee willen zeggen is dat het belangrijk is dat je tijdens het barbecueën geen last wilt hebben van vleesresten van de vorige BBQ. Maak de grill grondig schoon met een staalborstel. Tijdens het barbecueën zelf moet je de grill goed vet houden met bijvoorbeeld plantaardige olie. Hierdoor blijft het eten niet aan de grill plakken en kan je hem na gebruik beter schoonmaken.

Geen uitgedroogd vlees

Zonder dat je het doorhebt kan vlees op de BBQ heel snel verbranden. Wij hebben de gouden tip voor jou! Tijdens het koken heb je ongetwijfeld een biertje bij de hand, die komt nu heel goed van pas. Schud een klein beetje bier uit het flesje over het vlees. Op deze manier zorg je voor extra smaak aan je vlees én droogt het niet uit!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline