De belangrijkste trends op het gebied van kledingkasten 0

trends kledingkasten

Nu het jaar alweer bijna tot zijn einde loopt is het ook tijd om weer naar de nieuwste interieurtrends te gaan kijken. Hoewel 2020 een roerig jaar was, heeft dit vrijwel geen invloed gehad op de huidige interieurtrends. Deze zijn net zo vernieuwend als ieder ander jaar. Wil jij de start van het nieuwe jaar inluiden met een make-over van je interieur? Start dan bij de kledingkast. Want op het gebied van kledingkasten is er dit jaar met name veel te vinden.

De kledingkast aanpakken is bovendien iets waar we eigenlijk allemaal wel van kunnen genieten. Dit is een ontzettend functioneel meubelstuk, die vrijwel iedereen wel in huis heeft staan. In de meeste huishoudens tref je zelfs meerdere kledingkasten aan. Daarom is het ook niet vreemd om juist hier te beginnen als je jouw interieur een praktische en sfeervolle make-over wilt geven. Je kan immers nooit genoeg opbergruimte hebben. Hier volgen een aantal tips en belangrijke trends op het gebied van kledingkasten. Lees mee en laat je inspireren!

Begin met opruimen

Voordat je aan de slag gaat met de huidige interieurtrends is het eerst belangrijk om op te ruimen. In de regel geldt: less is more! Ontspullen zorgt voor een leger hoofd en een gelukzalig gevoel. Minimalisme is het sleutelwoord. Bekijk daarom goed wat je van je gaderobe nog gebruikt, wat je wellicht nooit draagt of misschien zelfs wel niet meer past. Wees zeer kritisch. Bewaar geen spullen omdat je die nu eenmaal gekregen hebt of omdat je het zonde vindt. Bewaar ze enkel als je er ook echt gebruik van maakt.

Natuurlijk gooi je deze spullen niet direct weg. Je kunt ze verkopen (zo hou je ook nog eens wat geld over voor de aanschaf van een nieuwe kledingkast!) of weggeven aan mensen die er écht wat aan hebben. Kapotte kleding kun je laten recyclen.

Begin met opruimen

Creëer een inloopkast

Vandaag de dag zien we de inloopkast in steeds meer woningen verschijnen. Vaak is men in de veronderstelling dat je enkel een inloopkast kunt creëren in een zeer grote woning. Die gedachte is ook helemaal nog niet zo gek, want vroeger werd een walk-in-closet ook daadwerkelijk geassocieerd met rijkdom. Inmiddels is dit gelukkig niet meer het geval. Bijna iedereen is in staat om een inloopkast te maken. Dit vraagt om creatieve oplossingen én een goed gevoel voor styling.

Maak je niet druk over de ruimte, want inloopkasten kunnen tegenwoordig geheel op maat gemaakt worden. Hierdoor passen ze in iedere slaapkamer. Daardoor is het niet meer nodig om een geheel aparte ruimte in huis vrij te maken. Er is echt meer mogelijk dan je denkt.

Minimalistische kast

Deze kast valt onder het trend van minimalisme. Deze trend is al jaren heel populair, maar heeft in de laatste jaren helemaal een vogelvlucht gemaakt. Zeker in het afgelopen jaar, waar we ontdekten dat materialisme eigenlijk helemaal niet van belang is. De minimalistische kast valt bijna niet op binnen het interieur en past zich als een kameleon aan de omgeving aan. Daarnaast is er minder opbergruimte in de kast zelf. Dit klinkt als een nadeel, maar is het zeker niet. Want zodra je meer ruimte hebt, ben je ook sneller geneigd om meer spullen te verzamelen. Zodra die ruimte er niet is, ben je direct genoodzaakt om kritische beslissingen te nemen. Zo overheerst het minimalisme in je.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline