De belangrijkste redenen om voor vloerverwarming te kiezen 0

De belangrijkste redenen om voor vloerverwarming te kiezen

Het zou toch fantastisch zijn als je hele dagen zonder zorgen op blote voeten door het huis kan lopen? De meeste mensen zullen er direct voor tekenen. Op blote voeten lopen na een lange werkdag of tijdens een relaxte zondag voelt toch wel héél fijn. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Hoewel het in de zomer geen enkel probleem is, is het in de winter al snel te koud. Het is daarom ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen voor vloerverwarming kiezen. In veel nieuwbouwwoningen wordt vloerverwarming zelfs standaard geplaatst.

Maar vanwaar die enorme vraag naar vloerverwarming online? Is dit echt enkel uit het verlangen naar warmere voeten tijdens de wintermaanden? Of speelt er meer? Wij hebben de belangrijkste redenen om voor vloerverwarming te kiezen voor je op een rijtje gezet.

Meer ruimte

Het is meestal niet echt iets waar je bij stilstaat, maar is het je wel eens opgevallen dat radiatoren relatief veel ruimte in beslag nemen. Toch moeten ze in vrijwel iedere ruimte worden geplaatst, omdat de warmte in huis anders niet evenredig verdeeld wordt. Het grootste voordeel van vloerverwarming is dat radiatoren niet meer nodig zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat je uitzicht binnen de ruimte veel beter is, maar dat je hier ook nog eens andere spullen kunt plaatsen. Dit levert flink meer ruimte op. Zeker wanneer je er altijd rekening mee hebt gehouden om de radiatoren vrij te houden. Meer ruimte en een comfortabele temperatuur in huis. Wat wil je nog meer?

Goede warmteverdeling

Bij het verwarmen van een woning met radiatoren zal altijd een verschil tussen warme en koude delen in huis opgemerkt worden. De warmte die een radiator uitstraalt is niet altijd voldoende om de gehele ruimte te verwarmen. Hierdoor is het op sommige plekken zeer aangenaam en op andere plekken juist veel te koud. Een van de grootste voordelen van vloerverwarming is dat de warmteverdeling gelijk is. Hierdoor is het overal even warm in huis, waardoor je zonder zorgen het gehele huis door kunt lopen.

Goede warmteverdeling

Energiezuinig

Wist je dat het gebruik van vloerverwarming ook voordelen oplevert voor de portemonnee? Veel mensen zijn van het tegenovergestelde overtuigd. Het klopt inderdaad dat vloerverwarming de kosten ook omhoog zou kunnen drukken, maar dit is enkel het geval wanneer je deze in combinatie met standaard verwarming plaatst. Wanneer je ervoor kiest om je gehele woning enkel met vloerverwarming te verwarmen, zal je juist merken dat er minder warmte verloren gaat en er minder hard gestookt hoeft te worden. Dit levert uiteindelijk een energiebesparing op. Dit merk je tevens ook in de portemonnee.

Hogere hygiëne

Een van de grootste nadelen van het verwarmen van een woning met radiatoren is dat stof gemakkelijker met de opstijgende lucht wordt vervoerd. Hierdoor zweven er ontzettend veel stofdeeltjes in de lucht. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar ook nog eens slecht nieuws voor mensen die kampen met een stofallergie. Vloerverwarming is hierdoor dan ook een veel betere optie, omdat stof hierbij veel minder makkelijk vervoerd wordt binnen de ruimte.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline