De buffetkast in de hoofdrol 0

De buffetkast in de hoofdrol

Ga je een dagje winkelen in Zwolle en op zoek naar leuke interieurspullen? Dan ben je bij Zwolle op de juiste plaats. In de binnenstad zijn veel leuke woonwinkels te vinden waar je unieke meubels kunt vinden. Een van die unieke meubels is een buffetkast. Misschien vind je een buffetkast ouderwets, maar het is een geweldig item om in huis te hebben. Waar vroeger deze kast werd gebruikt om serviesgoed, kopjes, schotels en borden netjes te tonen, is dat niet nu niet altijd meer het geval. Het kan ook dienen als eyecatcher en je kut de kast vullen met beelden, boeken of andere leuke accessoires. Jij kunt zelf bepalen hoe je een buffetkast indeelt en waarvoor je hebt gebruikt. Om je op weg te helpen hierbij een aantal handige tips om een buffetkast in te richten.

Maak keuzes bij het inrichten

Van vroeger bestaat een buffetkast uit een rij glazen deurtjes aan de bovenkant en aan de onderkant een ruimte met kasten die vaak gesloten zijn. Achter het glas kun je items zetten waarmee je show wilt stelen, bijvoorbeeld het mooiste serviesgoed of prachtige glazen. Nu kun je natuurlijk heel de kast vol zetten en elk raampje gebruiken om iets tentoon te stellen, maar het is beter om keuzes te maken. Je wilt immers niet alleen de buffetkast voor praktische reden gebruiken maar ook als eyecatcher. Met een kast die overvol staat is het geen eyecatcher meer en vallen de mooie glazen of andere accessoires niet meer op. Het is dus verstandig om keuzes te maken wat je wel en niet wilt laten zien. Achter de gesloten deuren kun je natuurlijk zoveel kwijt als je wilt. Tegenwoordig zijn er ook veel buffetkasten waarbij de bovenkant helemaal open in, denk aan de industrieel buffetkasten. Hierbij is het helemaal verstandig om juist niet teveel op de planken neer te zeggen, anders gaat het effect en de uitstraling van de kast verloren.

Creëer eenheid door gebruik van kleur of afmetingen

De buffetkast heeft dus een open ruimte waarin je spullen kunt bewaren of neerzetten. Het unieke karakter van een buffetkast bestaat juist uit het feit dat je de inhoud kunt bewonderen. Juist omdat het open is, is het belangrijk dat er ook eenvoud in de buffetkast terug te vinden is. Anders is het een rommeltje en ziet de buffetkast er niet meer aantrekkelijk uit. Bij het inrichten van de buffetkast kun je daarom kijken of het mogelijk is of je op kleur, formaat en stijl kunt sorteren bij de spullen die je in de kast wil zetten. Je kunt bijvoorbeeld een kleur servies combineren met een andere kleur accessoires. Of kiezen voor accessoires in dezelfde stijl. Hierdoor ontstaat er eenheid in de verschillende spullen die in de kast staan. Los daarvan is het ook nog eens inzichtelijk ingedeeld. En de spullen of servies wat er niet goed bij past, dat kun je dan mooi achter de gesloten deuren van de buffetkast opbergen.

Kies een buffetkast die past bij de rest van het interieur

Als laatste tip is het handig om een buffetkast te kiezen die past bij de rest van het interieur. Ook al wil je graag dat de buffetkast een eyecatcher wordt, wil je niet dat het enigste meubelstuk is wat eigenlijk niet thuishoort bij de rest. Schaf daarom altijd een buffetkast in de stijl van jouw huidige interieur aan. Met deze tips kun je een buffetkast smaakvol en gezellig inrichten. In de woonwinkels in Zwolle kun je dan vast ook genoeg leuke accessoires vinden om hem mee te vullen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline