Dubbelglas: geniet thuis van alle voordelen! 0

Dubbelglas geniet thuis van alle voordelen!

De meeste nieuwe woningen zijn tegenwoordig al standaard uitgerust met dubbelglas. Bij oudere woningen schort het hier echter nog dikwijls aan. Zodra een woning niet goed geïsoleerd is, gaat er veel warmte verloren door de ramen. Hierdoor stook je als het ware voor de buitenlucht. Zonde van je geld én het milieu dus! Daarom is het zeker geen overbodige luxe om in de glasisolatie van jouw woning te investeren. Maar waarom kiezen voor dubbelglas? Wat zijn de voordelen als je voor HR++ of HR+++ glas kiest? Wij zetten ze hieronder voor jou op een rijtje.

Aangename temperatuur in huis

Door aandacht te besteden aan het glas in huis, kun je op de lange termijn veel geld besparen. Dit komt voornamelijk doordat er veel minder snel sprake is van warmteverlies. In een woning die slecht geïsoleerd is, zal de meeste warmte door de ramen heen ontsnappen. Hierdoor krijg je, hoe hoog je de thermostaat ook draait, de woning nooit op een prettige temperatuur. Bovendien heb je ook nog eens regelmatig te maken met tocht. Dankzij dubbelglas is dit probleem gelukkig verleden tijd. Warmte in huis kan niet meer ontsnappen naar buiten, waardoor je ook veel minder hoeft te stoken om de temperatuur in huis constant te houden.

Wist je dat dubbelglas ook in de zomer enorm veel voordelen heeft? Wanneer het glas in huis niet goed geïsoleerd is, zal deze immers niet alleen de warmte van binnen verloren laten gaan, maar ook de warmte van buiten naar binnen halen. Dankzij dubbelglas blijft de warmte buitenshuis en geniet jij van een aangename temperatuur in huis. Dat scheelt je uiteindelijk weer een fikse energierekening door het gebruik van airconditioning en ventilators.

Goed voor het milieu

De meeste mensen vinden het tegenwoordig belangrijk om zo duurzaam mogelijk te leven. Dit vraagt soms ook om investeringen in huis, zodat deze uiteindelijk minder belastend zal zijn voor het milieu. Hierbij kun je ook denken aan een investering voor dubbel glas in huis. Dit is direct ook, naast een spouwmuur- en dakisolatie, de meest effectieve methode om jouw woning duurzamer te maken. Doordat je dankzij dubbelglas minder stookkosten zal hebben, betekent dit ook dat de belasting op het milieu minder hoog zal zijn. Hierdoor worden immers minder fossiele grondstoffen uitgeput en is er sprake van minder CO2-uitstoot, hetgeen wat klimaatverandering uiteindelijk tegen zal werken!

Energielabel

Inbraakwerend

Het is voor veel mensen de ultieme nachtmerrie: thuis komen en dan ontdekken dat het halve huis is leeggeroofd. Gelukkig is er veel tegen te doen. Allereerst is het belangrijk dat je de tijd die ze nodig hebben om binnen te komen langer maakt. Hoe langer dit immers duurt, hoe groter de kans is dat ze een andere woning zoeken. Dit doe je bijvoorbeeld ook door dubbelglas te plaatsen. Logischerwijs heeft een inbreker daar meer moeite mee dan enkel glas. Even snel een ruitje intikken is er niet meer bij als je jouw woning van dikker en steviger glas hebt voorzien.

Waardevermeerdering van het huis

Ben je van plan om je woning in de toekomst ooit te verkopen? Ook dan is een investering in dubbelglas zeker de moeite waard. Deze wordt geheel meegenomen in de meerwaarde van je huis, waardoor je, mits je in de juiste tijd verkoopt, veel winst op het huis kunt behalen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline