Eigen badkamer samenstellen is maatwerk 0 1591

Eigen badkamer samenstellen is maatwerk.v2

Heb je net een (nieuwe) woning gekocht en is de badkamer nog niet helemaal naar wens? Oriënteer je dan op de mogelijkheden en stel je eigen badkamer samen. Voor alle wensen is een oplossing, of dat het nu gaat over badkamermeubels, de tegels of een designradiator. Dit laatste item is te koop binnen een ruim assortiment. Je hebt volop kleurkeuze, zoals wit, grijs, antraciet en zwart. De keuze zou uit kunnen gaan naar bijvoorbeeld de Millennium sierradiator. Het voordeel is dat deze erg praktisch is, want de buizen lopen verticaal en je kunt met weinig muuroppervlakte de badkamer of douche snel verwarmen. Je hebt bij de radiatoren de keuze uit verschillende afmetingen. Iedereen kan dus creatief omgaan met de eigen ruimte binnen de badkamer. Een strakke en moderne uitstraling? Dat is heel goed te realiseren.

Badkamer oriëntatie

Er komt veel bij kijken als je je badkamer wil samenstellen en naar wens wil inrichten. Hoe ga jij je oriënteren? Het is om te beginnen verstandig om goed rond te kijken wat er zoal te koop is. Welke stijlen spreken je aan? Welke merken? Welke kleuren, meubels en materialen? Wil je een bad of een douche en wil je grote of kleine tegels? Het zijn zomaar een paar dingen om goed over te denken. Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende soorten badkamertegels. Als je een grotere tegel kiest, dan krijgt de badkamerruimte een ruimere uitstraling. Dit heeft dus een grote invloed op het geheel. Laat je informeren als je er niet helemaal uitkomt. Het is erg handig als je jouw budget kent voor de nieuwe badkamer.

badkamer orientatie

Douche of bad?

Bij het ontwerpen/inrichten van de badkamer is het van belang om te weten of je een douche of een bad wil. Kies je voor een douchecabine of ga je toch voor een ruim bad? De keuze is uiteraard ook afhankelijk van de grootte van de ruimte, maar bekijk ook wat voor jou het meest praktisch is. Waar wordt het meest gebruik van gemaakt? Zet alles voor jezelf op een rijtje en neem de tijd om je eigen badkamer samen te stellen. Het is niet erg dat dit wat tijd kost, want je gaat uiteindelijk iedere dag weer volop genieten en gebruik maken van het eindresultaat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tegelvloer trends & tips 0 2749

Vloertegels tips

Een tegelvloer is niet alleen heel praktisch en duurzaam, maar geeft je kamer ook een bijzonder karakter. Ga jij voor XXS, XXL of een mooie combinatie? De vloertegels trends omvatten alle uitersten. Iedereen heeft hierin natuurlijk zijn eigen wensen en smaak. Wij hebben de trends en tips voor je op een rijtje gezet. Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel een keuze voor jezelf maken welke tegelvloer het beste bij jou past!

Vloertegel trend 1: ga voor XXL!

Tegels in formaat XXL zien we ontzettend veel terug. Het mag allemaal steeds groter. Vloertegels van 60 cm worden standaard tot klein, vloertegels van 90 cm zien we steeds vaker en vloertegels van 120 cm zijn ook geen uitzondering meer. Grote vloertegels zorgen voor veel rust en hiermee creëer je een ruimtelijk effect. Vooral als ze in de lengte van de kamer gelegd worden, laat het de ruimte groter lijken.

Tip: Is jouw ruimte niet zo groot? Kies dan niet voor hele grote tegels, om toch een mooie doorloop te behouden.

Vloertegel trend 2: XS mozaïek

De tegenhanger van de grote tegels is natuurlijk de mozaïek tegel. En aangezien de vloertegel trends momenteel tot het uiterste gaan, zien we ook de mozaïek vloertegels weer heel veel terug. Met mozaïek tegels zijn bijzondere patronen te maken en kunnen kleurtinten gecombineerd worden. De authentieke uistraling van mozaïek gecombineerd met stijlvol design geeft je kamer een luxe en warme uitstraling.

Tip: Ga je voor mozaïek tegels, kies dan voor veel verschillende tinten in één kleur en leg deze mozaïektegels door elkaar heen, voor een speels effect.

Vloertegel trend 3: combineer XXL en XS

Het combineren van XXL vloertegels met XS vloertegels wordt ook wel de multiformaat trend genoemd. Hierbij worden in één ruimte hele grote tegels gecombineerd met hele kleine tegels, zoals mozaïek. Met deze trend kun je heel creatief zijn en een eigen patroon aanbrengen in de ruimte. Zo maak je jouw tegelvloer uniek en persoonlijk.

Tip: Kijk ook eens naar goedkope tegels in bijvoorbeeld een tegeloutlet. Met deze trend kun je namelijk alle resten creatief gebruiken. Zo bespaar je ook direct op je tegelvloer.

Vloertegel trend 4: minimalistisch design

Naast de formaten die in de trends de boventoon voeren, is er natuurlijk ook wat te zeggen over de kleuren en structuren van vloertegels. Wanneer de formaten niet standaard zijn, wordt er juist gekozen voor een minimalistische kleur en structuur, om de rust te behouden. Kleuren zijn voornamelijk bruintinten en grijstinten, die door hun tijdloze uitstraling jarenlang mooi blijven. De vloertegels zijn bijna effen, met licht natuurlijke effecten, om het natuurlijke karakter toch in de vloer terug te laten komen.

Tip: Kies je voor de multiformaat trend, houd de kleur en structuur dan rustig. Pak juist bij een standaard formaat vloertegel wat meer uit met kleuren.

bron: Goedkoopvloertje.nl

Bron Allesoverbouw.nl

Zonnepanelen: een mooie accessoire voor je woning 0 3173

Zonnepanelen op schuin dak

De trend van duurzaamheid blijft doorzetten. Hierdoor zijn zonnepanelen ook populairder dan ooit. Het zijn geen luxe producten meer, maar voor iedereen beschikbaar. En waarom ook niet? Zonnepanelen zijn betaalbaar, goed voor het milieu en zorgen voor lagere energiekosten. Toch blijft het uiterlijk van zonnepanelen een onderwerp van discussie. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om zonnepanelen een mooie accessoire te laten zijn voor je woning.

Uiterlijk van zonnepanelen

De laatste jaren is er een hoop gesleuteld aan het uiterlijk van zonnepanelen. Hierdoor passen zonnepanelen tegenwoordig mooi op verschillende daken. Zo zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen ontwikkeld die niet de standaard kleuren zwart of donkerblauw hebben, maar juist andere kleuren als groen, rood of grijs.

Heb je iets meer lef? Dan kan je ook voor een felle kleur gaan zoals goud, lavendel of disco roze.

Zonnepanelen in dakpannen

Mensen die zonnepanelen op hun dak niet mooi vinden, kunnen ook zonnepanelen in het dak te laten integreren. Dit kan bijvoorbeeld door dakpannen waarin zonnepanelen zitten verwerkt te plaatsen. Ook is het mogelijk om in plaats van dakpannen, zonnepanelen te plaatsen waardoor de zonnepanelen in je dak komen te liggen. Vanzelfsprekend zijn de zonnepanelen bij beide manieren nog wel zichtbaar, maar hierdoor vallen ze minder op en vormen ze een mooi geheel met je dak.

Andere plekken voor zonnepanelen

Het kan zo zijn dat je dak niet de beste plek is om zonnepanelen te plaatsen. Dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om toch zonnepanelen aan te schaffen, zodat je toch kan besparen op je energierekening. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om zonnepanelen te plaatsen in je tuin, aan de gevel, op je schuur of op je garage.

Ondanks dat de zonnepanelen in deze gevallen niet op je dak liggen, hoef je je geen zorgen te maken over het rendement. Deze kan op alle plekken hoog zijn, zolang de zonnepanelen optimaal worden geplaatst. Deze optimale plaatsing is in een hellingshoek van 36 graden en op het zuiden gericht.

Zonnepanelen op afstand

Het lijkt lastig om zonnepanelen te kopen als je geen zonnepanelen in de buurt van je huis wilt hebben. Hiervoor is echter een oplossing, namelijk zonneparken. Er zijn in Nederland verschillende zonneparken. In deze zonneparken zijn rijen zonnepanelen geïnstalleerd waarvan je er één of enkele kunt aanschaffen. Op deze manier kan je toch profiteren van de opbrengst van de zonnepanelen, zonder dat je de zonnepanelen op of rondom je eigen woning hebt.

Zonnepanelen op uw woning

Zit er iets voor je bij?

Voor de aanschaf van zonnepanelen zijn veel mogelijkheden. Het is dus voor iedereen mogelijk om van de voordelen van zonnepanelen te kunnen genieten. Waar wacht je nog op?

bron: 123zonnepanelenvergelijken.nl

Meest populaire berichten

Editor Picks