Gelaagd glas 0

Gelaagd glas raam

Wil je veel gebruik maken van glas in je interieur? Maar maak je je zorgen over de veiligheid? Dan is gelaagd glas een goede oplossing! Doordat er één of meerdere transparante kunststoffolies zijn toegevoegd aan het glas, blijft het glas in één geheel mocht er een breuk in komen. Door de kunststoffolies ontstaan er geen gevaarlijke scherven en losse stukken glas, wat bevorderlijk is voor de veiligheid.

De specificaties van gelaagd glas

Wat is gelaagd glas precies? Gelaagd glas is niet hetzelfde als dubbel glas. Met dubbel glas wordt namelijk bedoeld dat er twee losse glasplaten worden gebruikt met een laag lucht of edelgas ertussen. Gelaagd glas bestaat uit twee of meer aan elkaar geplaatste glasplaten met daartussen een speciale kunststof folie. Er zitten dus kunststoffolies tussen het glas, waardoor het glas moeilijker kapot te krijgen is. Een voorbeeld van gelaagd glas is een autoruit. Als er bijvoorbeeld een steentje tegenaan komt, zal nooit de hele ruit brengen maar zal er een ster of een barst ontstaan. Het grootste voordeel van gelaagd glas is dus dat het glas bij harde stoten of botsingen vrijwel nooit in z’n geheel zal breken. Daarom wordt het ook het veiligheidsglas genoemd. Ben je benieuwd naar de prijs van gelaagd glas m2? Gemiddeld ben je zo’n €100 euro per vierkante meter kwijt.

Gelaagd glas
Gelaagd glas

De mogelijkheden

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je gelaagd glas bestellen? Dan staan de adviseurs van GlasGigant voor je klaar. Ze geven je advies over de glassoort die het beste te gebruiken is en wat de juiste afmeting is. Weet je al precies wat je wilt? Dan kun je gemakkelijk een bestelling plaatsen in de webshop. Ten eerste kies je het type gelaagd glas en voert de afmetingen en aantallen in. Ten tweede kun je eventuele benodigde beglazingsmaterialen toe. Ten slotte kun je de bestelling afronden door de gewenste afhaal- en leverdatum in te vullen, de bestelling te controleren en door te betalen op een veilige manier. De glasbestelling wordt voor je op maat geproduceerd en geleverd door één van de glasfabrikanten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline