Herfstweer! Tijd voor een schoonloopmat 0

Herfstweer! Tijd voor een schoonloopmat

Het is weer herfst! Dat hebben we de afgelopen weken dan ook al goed gemerkt. De dagen zijn steeds vaker donker en het weer erg guur. De mooie herfstbladeren en de soms zeer zonnige dagen maken echter veel goed. Het is dan ook hét perfecte seizoen om een heerlijke wandeling met het hele gezin te maken. Lekker ravotten door het bos, genieten van de verschillende kleuren en de veranderingen in de natuur en de laatste beetjes vitamine D opsnuiven.

Eenmaal thuis is het feest echter wel voorbij. Want na al dat wandelen buiten, zijn de schoenen nu toch wel érg vies geworden. Voordat je het weet, zit de vloer vol modderige voetafdrukken en restjes zand. Geen prettig einde van een fijne wandeling. Wat had het handig geweest om in deze situatie een schoonloopmat te hebben. Maar wat is dat eigenlijk?

Wat is een schoonloopmat?                                                                          

Een schoonloopmat is een deurmat op maat die al het vuil onder de schoenen als een spons opzuigt. Door over deze mat te lopen en de voeten te vegen, zorg je ervoor dat al het vuil in de mat achterblijft. Zo neem je dit niet langer mee in huis. Ook handig wanneer je honden hebt en natte en modderige voetstappen in huis wil voorkomen.

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende deurmatten verkrijgbaar. Naast de schoonloopmat wordt ook vaak de droogloopmat gebruikt. Het verschil tussen deze twee is echter aanzienlijk. Bij een droogloopmat worden de voeten namelijk – zoals de naam al doet vermoeden – enkel gedroogd. Dit is handig wanneer je op een regenachtige dag buiten hebt gelopen. Hierdoor blijft echter het vuil nog dikwijls onder de voeten plakken. Dit terwijl een schoonloopmat ook dit vuil opzuigt. Zo hoef je dus nooit meer met een vieze vloer achter te blijven na een lange wandeling.

Op maat gemaakt

Schoonloopmatten worden geheel naar wens op maat gemaakt. Je bepaalt dus zelf welke stoffen en kleuren er worden gebruikt. Bovendien kies je ook zelf het formaat. Kies je voor een wat groter formaat? Zodat je bijvoorbeeld tegelijkertijd met je kinderen of hond de voeten kunt vegen? Of is een wat minder opvallend kleiner model een betere keuze? Doordat de matten op maat worden gemaakt, weet je zeker dat deze altijd bij je deur zullen passen.

Extra tip

Ben je overtuigd en wil je dolgraag een schoonloopmat aan jouw huis toevoegen? Zorg er dan voor dat je altijd meerdere matten in huis hebt. Handig om dit in elk geval voor elke deur te doen. In elk geval sowieso bij de voor- en achterdeur. Eventueel ook bij een garagedeur. Zo weet je zeker dat bij elke opening van het huis een mat ligt.  Zo voorkom je dat je kinderen te enthousiast via een andere deur het huis binnenkomen en alsnog alles vies maken. Hierdoor blijft je huishouden altijd schoon.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline