Hier moet je op letten bij de aanleg van een nieuw terras 0

Hier moet je op letten bij de aanleg van een nieuw terras

Een tuin is niet compleet zonder fijn terras. Een plekje waar je heerlijk kunt zitten met familie en vrienden, kunt genieten van het zonnetje en de frisse buitenlucht. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat hier een mooi plekje voor gecreëerd is. Toch blijkt het aanleggen van een terras nog best lastig. Want waar moet je op letten? Hoe zorg je ervoor dat het terras perfect aansluit op jouw persoonlijke wensen?

Wil jij de komende zomer ook optimaal genieten van je tuin en is daar een nieuw terras voor nodig? Maar heb je geen idee hoe je moet beginnen en waar je op moet letten? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende tips.

De perfecte basis

De ondergrond vormt natuurlijk de basis van elk terras. Dit is ook van invloed op het zitcomfort. Het is bijvoorbeeld niet prettig wanneer de grond iets is verzakt of als er tegels omhoog staan. Hierdoor staat een tuintafel nooit recht, kun je al snel struikelen of zit je niet lekker op een stoel waarvan de poten niet recht op de grond kunnen staan.

Daarom is het allereerst belangrijk om de juiste terrastegel uit te zoeken én deze op de beste manier te bevestigen. Het is hierbij belangrijk dat de ondergrond er echt strak in ligt. Het zandbed onder de tegels moet goed dik en uitgestreken zijn en elke bestrating heeft weer een andere aanpak nodig om goed te liggen. Doe daarom goed research naar wat je nodig hebt voor het materiaal dat jij gekozen hebt. Wil je er zeker van zijn dat het terras er goed in ligt? Laat deze dan aanleggen door een vakman. Dan heb jij er geen omkijken meer naar en weet je zeker dat het goed wordt gedaan.

Hoe kies je de juiste bestrating?

Maar hoe kies je dan de juiste bestrating? Er is tegenwoordig immers heel veel keus. Van terrastegels in allerlei verschillende soorten en maten tot echte sierbestrating in de vorm van natuursteen. Waar je voor kiest, hangt vooral af van je eigen wensen. Ook de uitstraling speelt hierbij een belangrijke rol. Kies je liever voor een zeer strakke en moderne uitstraling? Of ben je meer van een speelse natuurlijke uitstraling? Kies voor de bestrating die bij jouw tuin past.

Let op: de verschillende soorten bestrating vragen ook om een geheel ander onderhoud. Bij onregelmatige materialen kan er bijvoorbeeld veel meer onkruid groeien, dan wanneer de hele tuin betegeld wordt.

De juiste plaatsing

Niet alleen de ondergrond is van belang, maar ook de plaatsing. In kleine tuinen heb je vaak weinig keus, maar in de grotere tuinen is het goed om hier zorgvuldig over na te denken. Kijk bij het kiezen van de ligging goed naar waar de omstandigheden het hele jaar door het meest gunstig zijn. Bijvoorbeeld een plek waar je niet belemmerd wordt als je in de zon wil zitten, maar ook eentje waarbij je het zicht niet belemmerd als je naar buiten kijkt. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline