Hoe een IP-camera jouw huis veiliger maakt 0

Hoe een IP-camera jouw huis veiliger maakt

Wil je er zeker van zijn dat jouw huis goed is beveiligd? Dan is een IP-camera iets voor jou. Met een IP-camera kun je namelijk overal jouw woning in de gaten houden, wanneer je maar wilt. Met een IP-camera houd je jouw huis in de gaten via je smartphone. Zo kun je zelfs in HD of full-HD de beelden bekijken. De camera is bovendien voorzien van een 130 graden groothoeklens waardoor je een groot deel van je ruimte in één beeld kunt zien. En doordat de IP camera WiFi heeft, zijn er talloze handige functionaliteiten waar je gebruik van kunt maken om jouw huis een stuk veiliger te maken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

De mogelijkheden van een IP-camera

Met een IP-camera binnen maak je jouw huis aanzienlijk veiliger. Met de scherpe HD of full HD- beelden kun je jouw beelden haarfijn bekijken. En met één camera kun je al een groot gedeelte van je ruimte in de gaten houden door de 130 graden groothoeklens. Daarnaast kun je met bepaalde varianten van een IP-bewakingscamera een sirene laten luiden. De sirene gaat zelf luiden wanneer er ongewenste bezoekers het zicht van de camera betreden. En omdat het geluid zo’n 90+ dB is, zal het de inbreker ongetwijfeld afschrikken. Daarnaast ontvang je een pushmelding op je telefoon zodat je gelijk op de hoogte wordt gesteld. Vervolgens kun je indien gewenst het geluid uitzetten en de beelden downloaden.

IP-bewakingscamera

Uiteraard is het mogelijk om meerdere beveiligingscamera’s aan te schaffen zodat je alle belangrijke gedeeltes van je huis in de gaten kunt houden. En zelfs bij stroomuitval is het mogelijk om de camera’s toch te laten lopen. Je kunt ze namelijk voorzien van een back-up accu waardoor de camera’s nog 6 uur aan kunnen blijven.

Een beveiligingscamera voor buiten

Een IP camera buiten plaatsen kent veel voordelen. Zo helpt het om inbrekers af te schrikken. Want wanneer onbevoegden een camera zien, zullen ze nog wel twee keer nadenken voordat ze besluiten je pand te betreden. En mochten ze de foute beslissing nemen, dan zullen ze gelijk gedetecteerd worden door de bewegingssensor die op de camera gevestigd is. De eigenaar van het huis krijgt namelijk meteen een bericht binnen op z’n smartphone en kan tevens live meekijken. Zo kan ook de sirene worden aangezet, met meer dan 90 decibel. Het is zelfs mogelijk om de dieven aan te spreken middels de luidspreker die in de IP-camera  bevestigd is.

IP camera buiten

Buiten de voordelen genoemd in dit artikel zijn er meer zaken die het aanschaffen van een IP-camera systeem enorm aantrekkelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan de makkelijke installatie van het systeem. Het is als het ware een ‘plug-and-play’ installatie waardoor je enkel het systeem in het stopcontact hoeft te plaatsen en het al actief is. En met night vision zorg je ervoor dat je ook ’s nachts jouw omgeving in de gaten kunt houden. Uiteraard is het ook fijn dat de camera niet altijd aanstaat. En daarom kun je het systeem eenvoudig uitzetten via één druk op de knop via je smartphone.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline