Hoe maak je een fijne speelplek in de achtertuin? 0

Hoe maak je een fijne speelplek in de achtertuin

De lente is weer begonnen. Heerlijk! Het wordt weer langer licht, de temperaturen nemen langzaam toe en de kinderen gaan weer lekker naar buiten. Dan is het natuurlijk nóg fijner als ze ook een plekje in eigen tuin hebben. Het voorjaar is het perfecte moment om hiermee aan de slag te gaan. Zo kunnen je kinderen hier de hele zomer van genieten. Laat het mooie weer nu maar komen!

Benieuwd hoe je een fijne speelplek in de achtertuin maakt? Met behulp van de volgende tips gaat dit zeker lukken.

Fijne ondergrond

Allereerst is het verstandig om een fijne ondergrond op te zoeken. Probeer harde tegels in elk geval te vermijden. Zo voorkom je kapotte kleding en knieën. Veel ouders kiezen voor kunstgras. Dit is heerlijk zacht om op te spelen, heeft nauwelijks onderhoud nodig en het kan zelfs eenvoudig gestofzuigd worden als er rommel in is gemaakt. Hoe kindvriendelijk is dat?

Het fijne van kunstgras is ook dat het voor jonge kinderen erg geschikt is. Zij spelen nog veelal op de grond en zo is het voor hun veel fijner om dit buiten te doen. Dat geldt zeker voor baby’s die alleen nog rollen en kruipen. Een zachte ondergrond is dan heel fijn.

Wil je kunstgras kopen? Let dan wel op de kwaliteit. Er zijn flinke prijs- en kwaliteitsverschillen. Je kind zal het gras waarschijnlijk intensief gebruiken, dus je wil wel dat de kwaliteit goed is. Dat je hier langere tijd mee kunt doen. Laat je dus goed informeren bij de aankoop en laat je niet volledig beïnvloeden door de prijs.

Speelhuis met glijbaan

Natuurlijk moet er ook iets leuks om mee te spelen komen. Een van de fijnste speelplekken voor een kind is toch wel een eigen speelhuis (bij voorkeur met glijbaan). Hoe fijn is het voor je kind(eren) om zich hier lekker terug te trekken? Lekker picknicken, een boekje lezen of gewoon kletsen met vriendjes. Een speelhuis doet het altijd goed. En het leuke is dat dit op heel veel leeftijden gewoon fijn blijft. Hier heb je dan ook jaren plezier van.

Er zijn tegenwoordig ook hele grote speeltoestellen voor de tuin verkrijgbaar. Inclusief glijbaan, klimwand en meerdere schommels. Als je met een grote tuin bent gezegend, is dit ook zeker de moeite waard.

Zonwering

Houd er rekening mee dat met name jonge kinderen een zeer gevoelige huid hebben. Daarom is het belangrijk dat zij niet constant in de volle zon aan het spelen zijn. Zeker niet gedurende de middag. Onderzoek daarom of het mogelijk is om extra zonwering te plaatsen. Je kunt de speelhoek ook strategisch plaatsen. Bijvoorbeeld in de schaduw van een boom, de schuur of het huis. Zo weet je zeker dat ze vaker de schaduw opzoeken.

Investeer in elk geval ook in een goede en flexibele parasol. Eentje die je gemakkelijk van positie kunt veranderen als je kind dat ook doet. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline