Is jouw tuin al klaar voor de lente? 0

Is jouw tuin al klaar voor de lente?

Halverwege maart begint het bij de meeste zomerliefhebbers al flink te kriebelen. We houden massaal het nieuwsbericht in de gaten en kijken verlangend uit naar de eerste echte warme lentedag. De lente… vogels die fluiten, de zon die langer zichtbaar is en vrolijkere mensen. Niet gek dat we hier altijd zo enorm naar uit kijken. Toch moet er nog een hoop gedaan worden voordat je echt volop van dit seizoen kunt genieten. Zo moet eerst de tuin flink onder handen genomen worden. Nu het weer nog te wensen overlaat, kan je hier alvast mee beginnen. Als dan de mooiste dagen aanbreken, hoef je enkel nog maar te genieten. Is jouw tuin al klaar voor de lente?

Controleer de tuinmeubelen

Voordat je in de tuin aan de slag gaat, is het eerst belangrijk om de belangrijkste onderdelen van de tuin te controleren. Denk hierbij vooral aan het tuinmeubilair. Deze staan in weer en wind buiten en kunnen door de winter in kwaliteit zijn afgenomen.

Bekijk ze daarom kritisch en bedenk goed of je deze nog een jaar kunt gebruiken of dat je nu echt toe bent aan vernieuwing. Nieuwe tuinmeubelen geven de tuin niet alleen direct een geheel nieuwe uitstraling, maar kunnen ook nog eens enorm handig zijn. Tegenwoordig is het aanbod in tuinmeubilair zó groot, dat er werkelijk voor ieder wat wils te vinden is. Van loungeset voor de echte zonaanbieders tot praktische tuintafel met stoelen. Jij bepaalt zelf welke rol zij binnen jouw tuin zullen vervullen.

loungeset buiten tuin

Groen, groen en nog eens groen

Ben jij iemand die totaal geen groene vingers heeft en het liefst de hele tuin direct betegeld? Bedenk dan goed dat zelfs een geheel betegelde tuin ook niet onderhoudsvrij is. Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet. Onderhoudsarm kan natuurlijk wel, maar dat kan ook met de tussenkomst van planten. Planten geven de tuin gewoon iets extra’s, brengen letterlijk wat leven in de brouwerij, geven sfeer. Een plant in de tuin mag dan ook echt niet ontbreken. Of je nu dol bent op groen of liever zo min mogelijk werk eraan hebt. Alles is mogelijk. Er zijn ook genoeg planten die het liefst zoveel mogelijk met rust worden gelaten. Deze zijn voor de mensen zonder groene vingers een uitstekende keuze. Vraag in een tuincentrum naar de mogelijkheden en leg uit waarnaar je precies op zoek bent.

Let op: ga je nieuwe (zomer)planten in de tuin plaatsen? Dan is de kans groot dat deze niet tegen vorst kunnen. Daarom is het verstandig om zeker tot mei te wachten voordat je de beplanting voltooid. De kans op vorst in de nacht is immers nog aanwezig tot die tijd. Het zou zonde zijn als jouw nieuwe planten binnen enkele weken al vervangen moeten worden.

Buitenshuis tafelen

De meeste mensen vinden het fijn om in de zomermaanden lekker buiten te eten. Hier moet de tuin echter wel op ingericht zijn. Een loungeset is bijvoorbeeld enorm mooi, maar minder praktisch als je vervolgens met je bord op schoot moet eten. Wanneer je vaak buiten tafelt of graag met vrienden tot ’s avonds laat buiten zit, is een praktische dining loungeset precies wat je zoekt. Zo wordt buitenshuis tafelen nog leuker!

dining loungeset

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline