Zo kies jij het juiste behang voor jouw woonkamer 0

Zo kies jij het juiste behang voor jouw woonkamer

Heb jij een nieuw huis gekocht of gehuurd, dan is dat het moment om jouw woning in te richten naar jouw smaak. Goed behang mag dan zeker niet ontbreken. Behang brengt sfeer in elke ruimte, dus ook in jouw woonkamer.

Nieuwbouw woning

Veel mensen kiezen voor stucwerk in hun huis. Dit is heel neutraal, het blijft heel lang goed, maar het geeft geen warme sfeer aan de ruimte. Als jij een nieuwbouwwoning koopt of huurt, zal jouw huis de komende jaren nog “werken” en als jij dan kiest voor stucwerk zullen hier scheuren in komen. Dit is nog een extra reden om dus te kiezen voor een sfeervol behangetje. Dit is het moment waarop je eens een keer iets anders kunt doen.

Welk behang kies je voor jouw woonkamer

Er zijn veel verschillende soorten behang te koop. Als je iets moois voor jouw woonkamer wilt hebben, is Eijffinger behang een echte aanrader. Dit is een merk wat goede kwaliteit behang verkoopt en die ook nog eens mooie motieven heeft. Met Eijffinger behang zal jouw woonkamer zeker een mooie, sfeervolle ruimte worden.

Eijffinger behang

Waar moet je rekening mee houden

Voor veel mensen is het lastig om het juiste behang te kiezen. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en als je dat doet komt het helemaal goed. Je kunt dan denken aan de volgende punten:

  • Het is belangrijk dat jij voor de juiste kleur kiest. Het behang moet natuurlijk niet gaan vloeken met bijvoorbeeld jouw bank of accessoires.
  • Als jij voor verschillende soorten behang in jouw woonkamer kiest, is het belangrijk dat deze bij elkaar passen. Ze hoeven zeker niet hetzelfde te zijn, maar het zou fijn zijn als de kleuren en patronen bij elkaar passen.
  • Kies niet voor een druk behang voor heel jouw woonkamer. Een druk(ker) behang is leuk voor een of twee muren, maar de andere muren kan je wellicht beter wat rustig houden. Bij de muren met het drukke(re) behang zou je dan niet te veel accessoires neer moeten zetten, omdat deze anders in het niet vallen bij jouw behang. Tevens zal dit anders ook veel te druk worden.
  • Kies niet alleen voor neutraal behang, maar kies ook voor behang met een kleurtje. Dit geeft extra sfeer in jouw woonkamer. Ook hiervoor geldt dat je niet op elke muur een felle kleur moet doen, want anders wordt het veel te druk. Dit zal jou een onrustig gevoel geven en dat is iets wat niemand wilt in zijn of haar woonkamer. Er zijn ook kleuren die rust geven aan jouw woonkamer. Denk dan bijvoorbeeld aan de Scandinavische kleuren. Het is dus belangrijk om goed na te denken over wat jij graag voor sfeer wilt hebben in jouw woonkamer. Als je dit weet, wordt het kiezen van de juiste kleur een stuk eenvoudiger.
  • Als jouw muur niet helemaal mooi glad is, kan je het beste voor een behang kiezen met structuur. Op deze manier zal dat niet opvallen. Kies jij voor een glad behang in een effen kleur, dan valt de oneffenheid juist heel erg op.
  • Ben jij gek van bakstenen, hout of iets anders, dan kan je een behang uitkiezen met deze structuur. Als je het juiste behang kiest, zal het echt lijken alsof jij een stenen of houten muur hebt. Dit kan een heel mooi effect aan jouw woonkamer geven.
  • Zou jij graag in Spanje of een ander mooi land wonen of ben jij gek van watervallen, het oerwoud of iets anders, dan kan je er voor kiezen om op een wand fotobehang te plakken. Dit is dan een echte eye-catcher en zal er geweldig uitzien. Voor deze wand moet je dan natuurlijk geen spullen plaatsen, omdat het effect anders weg zal zijn.

Hoe bevestig je behang

Fotobehang is vaak zelfklevend. Hier heb je dus geen behanglijm meer voor nodig. Voor de meeste andere soorten behang, moet je nog wel op de ouderwetse manier behangen. Je hebt dan dus een behangtafel, behanglijm, kwast, schaar, etc. nodig om het behang goed op de muur te kunnen krijgen. Het is belangrijk dat je secuur werkt, want alleen dan krijg je een mooi resultaat. Succes met het maken van de juiste keuzes!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline