Marmeren vloer, voor welke kies jij? 0

Marmeren vloer, voor welke kies jij?

Marmeren vloer doe je het volgende mee

Wil jij je vloer veranderen in huis? En wil je echt eens iets anders? Dan is het kiezen voor een marmeren vloer wel iets voor jou.

Marmer is een mooie natuursteen en die ook nog eens heel populair is als bouwmateriaal. Er worden tegenwoordig aanrechten, tegels en zelf vloeren van het materiaal gemaakt. Een marmeren vloer geeft je huis vaak een wat klassieke en stijlvolle uitstraling, want het is ook niet voor niets dat je vaak marmer terug ziet komen in het interieur van paleizen of de wat meer luxere hotels. Maar jij kan ook zeker een marmeren vloer laten leggen wat binnen jouw budget past. Want met het hebben van een marmeren vloer geniet je van een prachtige sfeer die je door deze natuursteen in huis haalt.

Wat is marmer eigenlijk en hoe is het ontstaan?

Om een goede keuze te maken betreft het kiezen van een marmeren vloer, is het belangrijk om te weten wat marmer precies is. Dit komt omdat er verschillende soorten marmer zijn en de natuursteen brengt ook zeker zijn voordelen met zich mee, maar uiteraard zijn er ook een aantal nadelen waar rekening mee gehouden moest worden. Daarom zal er eerst uitgelegd worden wat marmer is en zal er daarna dieper ingegaan worden wat de voor- en nadelen zijn van een marmeren vloer.

Marmer is niets nieuws, want deze soort natuursteen wordt al decennia lang gebruikt als bouwmateriaal. Duizend jaren geleden is marmer ontdekt door de Grieken, want door een verandering van de temperatuur in die tijd, werd kalksteen in Griekenland gekristalliseerd en daardoor ontstond er marmer. Het woord is dan ook afgeleid van het Grieks, waarin het ook vertaalt kan worden als een glanzende steen. Marmer uit kalksteen was toen namelijk nog helemaal glad; door de zand en het modder kwamen de karakteristieke vlekken in het marmer. En zelf nu vandaag de dag kun je dat nog steeds tegenkomen in de nieuwe marmeren vloeren van deze tijd.

Verschillende soorten marmer

Ondanks dat het ontdekt is in Griekenland, is het natuurlijk allang niet meer alleen in Griekenland te vinden, maar zelfs in woningen over de hele wereld. Vooral in warme landen vind je vaak marmer op de vloer? Waarom dat zo is zal je later lezen bij de voordelen. Er zijn dus ook verschillende soorten marmer, de naam van deze marmer is afkomstig van de plek waar ze vandaan komen. De verschillende soorten marmer zijn: Paros, Pentelikon, Carrara, Proconnesus, maar je hebt zelf ook nog Belgische marmer.

De voordelen van marmer

Dat marmer populair is bij velen is niet heel onlogisch, want het heeft vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan dat een marmeren vloer direct voor een luxe uitstraling zorgt. Een marmeren vloer is in verschillende kleuren beschikbaar, zodat er voor ieder wat wils is. En het is ook nog eens uniek: omdat het natuurlijk een natuursteen is en daardoor heeft niemand precies dezelfde soort vloer. Ook is marmer een goede warmtegeleider en zorgt dat voor koelte in huizen in warmere landen en dat ook andersom. Het zorgt ook voor heerlijke warmte als het buiten koud is. En het is ook nog eens duurzaam, want je haalt natuurlijke materialen in huis.

De nadelen van marmer

Wanneer er voordelen zijn, zijn er uiteraard ook nadelen. Zo moet je namelijk goed opletten bij marmer: door het knoeien van een saus of een drankje met een zure ondertoon kan er een verkleuring in de natuursteen komen. En wanneer een gedeelte van de vloer kapot gaat, is het moeilijk om bijvoorbeeld een jaar na het leggen precies hetzelfde marmer te verkrijgen. Misschien voorbereid zijn, door extra marmeren tegels in te slaan, voor het geval dat. En het is daarnaast ook heel moeilijk om zelf een marmeren vloer neer te leggen, je zult hiervoor altijd een vakman voor moeten inschakelen.

Wat kosten marmeren tegels?

Bij marmer is het onmogelijk om in één keer een plaat neer te leggen en om de prijs van een marmeren vloer te berekenen, moet je dus altijd kijken naar hoeveel tegels je nodig hebt. En daar zal de prijs op bepaald worden. Je moet dus kijken naar de oppervlakte van de vloer, maar ook naar de oppervlakte van de tegels. Maar daarbij komt ook kijken dat je moet kijken naar de soort marmer, want de ene soort marmer is natuurlijk duurder dan de andere. Want hou alvast in je achterhoofd dat een marmeren tegel per vierkante meter tussen de 50 en 120 euro is. Gemiddeld zal je voor een vierkante marmeren vloer op de 85 euro uitkomen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline