De mogelijkheden met ledlampen binnen je woning 0

led lampen slaapkamer

Dankzij de vele ontwikkelingen in verlichting is het gemakkelijker en leuker geworden om meer verlichting in een woning aan te brengen. Led lampen zijn bijna niet meer weg te denken. Na de gloeilamp heeft de spaarlamp zijn nut bewezen maar als snel kwam er led verlichting op de markt en daar maken veel mensen inmiddels gretig gebruik van. Led staat voor light emitting diode wat gewoon betekent dat het om een elektronisch geheel gaat wat licht geeft. Hiermee is gelijk ook het verschil duidelijk tussen led verlichting en een gloeilampen. Gloeilampen werken door middel van ontbranding en een led werkt elektronisch.

Verlichting in het tuinpad verwerkt wat zo via de voordeur de hal binnenkomt is niet ondenkbaar. Creatieve oplossingen met led licht veraangenamen het wonen en het is origineel ten opzichte van de standaard oplossingen en draagt ook zeker bij aan een lagere stroomrekening.

Creatief met verlichting

Mooi en gezellig

De normale verlichting kan gewoon worden vervangen door leds. Het mooie is dat led verlichting in meerdere kleuren verkrijgbaar is en in verschillende sterktes. Het aanschaffen is misschien wel duurder dan de gloeilamp maar het verbruik is daarentegen enorm laag. Bewezen is dat led verlichting 80% zuiniger is in het verbruik van elektra dan een gloeilamp. Maar, leds worden niet warm, in tegenstelling tot de gloeilamp. Daarom is het goed mogelijk om led verlichting in een boekenkast of in een kledingkast te verwerken zonder dat dit gevaar hoeft op te leveren. Een boekenkast met sfeerverlichting toont ‘s avonds heel anders en is dus een meerwaarde voor het wooncomfort. Een servieskast met kleine lampjes die weinig verbruiken, is natuurlijk fijner dan spotjes met halogeen verlichting.

Waar er normaliter alleen een lamp boven de wastafel hangt is het ook mogelijk om een paar led lampen onder de kastjes te monteren zodat er ook gekozen kan worden voor sfeerlicht in de badkamer. Het is natuurlijk wel zo dat de badkamer een vochtige ruimte is, en met elektra is het dus oppassen geblazen. Maar er zijn waterbestendige lampen verkrijgbaar speciaal voor in vochtige ruimtes, variërend in vochtbeschermingsgraad. Led verlichting biedt op deze manier een hoop mogelijkheden voor verlichting of een creatieve manier binnenshuis.

De mogelijkheden met ledlampen binnen je woning

Dimbaar of niet?

Precies zoals je wenst

Het is zeker mogelijk om led verlichting te dimmen. Maar daarvoor zijn wel een aantal kleine aanpassingen nodig. De meeste led lampjes zijn niet dimbaar daarvoor is er een speciale transformator nodig en lampjes die dimbaar zijn. Het is ontzettend gezellig en rustgevend om de verlichting in of onder de televisiekast of onder de bank te kunnen dimmen of te kunnen veranderen van kleur. Mogelijkheden zijn er te over om binnenshuis creatief met de verlichting om te kunnen gaan. Een dimbare led lamp in boven de eettafel of achter een kast is absoluut sfeer verhogend en is een aanrader om eens uit te proberen.

Maar het gaat niet alleen om de creatieve oplossingen met led verlichting, ook is het heel goed mogelijk om te lezen bij led lampenlicht. Het rustige heldere licht is in zulke sterktes verkrijgbaar dat lezen of handwerken perfect mogelijk is. Ook de wandlampen en de lamp boven de eetkamertafel zijn allemaal te vervangen voor led verlichting. Verlichting voor de kast, in de kast en onder de kast is ontzettend leuk en prettig om te hebben, zeker wanneer het ook nog eens energiezuinig is.  Led lampen zijn daarom zeker een verstandige investering.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline