Nooit meer een rommel in jouw kledingkast met de volgende handige indeeltips 0

Nooit meer een rommel in jouw kledingkast met de volgende handige indeeltips

Weet je nadat je alle was hebt weggewerkt ook nooit waar je je kleding moet laten? Ben je toch weer overstag gegaan in het centrum en heb je jezelf getrakteerd op een aantal nieuwe kledingstukken, maar weet je niet meer hoe je deze netjes kunt opbergen? Of sta je iedere morgen voor een overvolle kast, maar heb je nog altijd geen idee wat je aan moet trekken? Dan is de kans groot dat dit aan de indeling van jouw kledingkast ligt. Een rommelige kledingkast oogt niet alleen een stuk minder aantrekkelijk, maar zorgt er ook nog eens voor dat je niet meer ziet wat je hebt en het combineren van kledingstukken een stuk lastiger wordt.

Wil jij nooit meer met de handen in het haar staan wanneer je een outfit probeert uit te zoeken? Ben je klaar met alle rommel in de kast en wil je hier nu echt voor eens en voor altijd verandering in brengen? Maak dan gebruik van de volgende handige indeeltips voor jouw kledingkast.

Haal alles uit je kast

Back to the basics. Om te zien waar je veranderingen aan kunt brengen, moet je eerst weten wat je letterlijk in huis hebt. Begin dus altijd met een schone lei en haal alles uit je kast. Gooi dit allemaal op je bed en bestudeer vervolgens elk kledingstuk. Het is goed om verschillende stapels te pakken. Verdeel de kleding onder seizoenen, kledingstukken die niet meer passen, dingen die kapot, verkleurd of vies zijn en weggegooid mogen worden en de kledingstukken die je nog graag draagt. Grote kans dat je nu al dingen tegenkomt die je al tijden niet meer kon vinden.

Wees zo resoluut mogelijk bij het verwijderen van spullen uit je kast. Als je het nu niet draagt, is de kans groot dat je dit ook niet meer gaat doen. Geef spullen weg die je niet meer gebruikt, breng ze naar de kringloopwinkel of zet ze te koop. Alles wat kapot, verkleurd of vies is, mag gewoon weggegooid worden. Dat ruimt direct al enorm op.

Extra tip: ben je bezig met je kledingkast? Doe hetzelfde dan ook direct voor de rest van de kamer. Opruimen zorgt direct voor meer rust in de slaapkamer.

Bedenk categorieën

Hoe zou je de verschillende soorten kleding kunnen omschrijven? Je kunt ze categoriseren door ze bijvoorbeeld op kleur of soort te leggen. Als je alle kleding zo goed bij elkaar houdt, wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste items terug te vinden. Ben je op zoek naar een zwarte top? Dan heb je direct een stapel te pakken.

Opvouwen maar

De meeste kledingkasten bevatten zowel een hang- als leggedeelte. Hier kan je slim gebruik van maken. Bedenk allereerst: less is more. Het is niet voor niets dat de zogenaamde capsule kledingkast (minder kleding en kleding die gemakkelijk onderling met elkaar gematched kunnen worden) zo populair is. Hang de kleding op waarvan je weet dat het snel kreukt. Vouw de rest op. Zorg wel voor een goed systeem. Zo weet je precies op welke stapel je moet zijn en zo voorkom je dat de helft van de stapels al door de kast heen liggen als je in de ochtend snel even iets wilt zoeken.

Vergeet niet om de kledingkast altijd netjes achter te laten. Het heeft geen zin om een kast helemaal netjes in te delen als je vervolgens alles toch weer teruggooit. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline