Schuurmachine kopen: hier moet je aan denken 0

Schuurmachine kopen hier moet je aan denken

Er zijn van die tools die iedere doe-het-zelver en professionele klusser in zijn of haar verzameling moet hebben. De schuurmachine is daar zeker één van. Nog geen schuurmachine? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Handig voor het opschuren van een houten kozijn, de schutting, houten vloer, tafelblad of een geheel ander werkstuk waarbij met de hand schuren te veel werk is. Wanneer je echter op zoek gaat naar de juiste schuurmachine, merk je al snel dat het aanbod wel erg groot is. Hoe maak je de juiste keuze als er enorm veel is om uit te kiezen? In dit artikel helpen we je graag een beetje op weg en vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een schuurmachine.

Soort klus

Bedenk allereerst goed voor welke klus deze gebruikt gaat worden. Welke schuurmachine je nodig hebt, hangt voor een groot deel namelijk ook af van de oppervlakte die je gaat schuren. Wil je bijvoorbeeld een zeer grote oppervlakte schuren zoals bijvoorbeeld een gehele houten vloer? Dan is een bandschuurmachine de beste keuze. Dit is verreweg de krachtigste schuurmachine die er is en kan eenvoudig en snel grote oppervlaktes schuren. Wanneer je de schuurmachine voor meerdere materialen en klussen wilt gebruiken, is een multischuurmachine weer een verstandige keuze. Zo beschik je over alle voordelen van de andere schuurmachines in één.

Doe research online

Online is er tal van informatie over schuurmachines te vinden. Een beetje onderzoek levert je bergen vol informatie over de verschillende soorten schuurmachines op. Slim om hier ook gebruik van te maken. Door van te voren al de nodige research te doen, weet je veel van het aanbod al weg te filteren. Twijfel je dan nog welke schuurmachine de beste keuze is? Dan kan je altijd nog om advies vragen in de winkel.

De prijs

Het is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel werk je ermee doet, hoeveel je er maximaal aan wilt uitgeven. Als je de schuurmachine maar sporadisch gebruikt, wil je hier logischerwijs geen honderden tot duizenden euro’s aan uitgeven. Gebruik je dit dagelijks voor het werk? Dan is dit natuurlijk een heel ander verhaal.

Houd er wel rekening mee dat de prijs ook vaak in direct verband staat met de kwaliteit van het gereedschap. Hoe hoger de prijs, hoe beter vaak de kwaliteit is. Een dure schuurmachine is nu dan ook misschien een flinke investering, maar hier heb je wel echt jaren plezier van.

Denk ook aan toebehoren en extra bescherming

Met alleen het kopen van een nieuwe schuurmachine ben je er natuurlijk nog niet. Het is ook belangrijk om alvast over de toebehoren en eventueel extra bescherming na te denken. Zo is het meestal verstandig om extra schuurmiddelen en bijvoorbeeld een slijpschijf aan te schaffen. Bij vaak gebruik grijp je zo niet direct mis als iets vervangen moet worden.

Veiligheid bij het klussen staat altijd centraal. Tijdens het schuren kunnen er veel kleine scherpe deeltjes in het rondvliegen. Daarom is het belangrijk dat je in elk geval over een beschermingsbril beschikt. Ook gehoorbescherming en eventueel werkkleding kan van pas komen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline