Rolsteiger voor weinig geld! 0

Rolsteiger voor weinig geld!

Een rolsteiger voor weinig geld, wie wil dit nu niet? Maar waar moet u nu op letten tijdens het aanschafproces en wat verlangt de wetgever van u als werkgever bij veilig werken op hoogte? Belangrijke vragen waar u zich in moet verdiepen als aankopende partij, want een steiger kopen is een kostbare investering. Wij helpen u in deze blog graag op weg.

De basis van een rolsteiger

Alle onderdelen van een rolsteiger hebben hun eigen essentiële functie. In iedere stellage zitten bijvoorbeeld platformen, wielen en opbouwframes verwerkt. De hoeveelheid vloeren hangt af van uw eigen wensen, maar ook van de hoogte. Zo zullen om de paar meter platforms moeten liggen om de veiligheid te waarborgen. Ook het aantal schoren, of voorloopleuningen (nieuwe wetgeving) zijn belangrijk voor een goede stabiliteit. Wij adviseren om in de aanloop naar het aanschafproces na te denken over het volgende:

  • Op welke hoogte bent u veelal werkzaam?
  • Houdt u van extra werkoppervlakte?
  • Welke lengte moet de vloer hebben (1.85, 2.45, of 3.05)?
  • Moeten de vloeren uit lichtgewicht materiaal, of hout bestaan?
  • Wilt u dat de steiger voldoet aan de nieuwe opbouw-wetgeving?

rolsteiger onderdelen

Essentiële rolsteiger onderdelen, maar vaak vergeten

U herkent het hoogstwaarschijnlijk wel in uw ervaring tijdens de rolsteiger opbouwen. Even snel, snel, snel… wat minder schoren erin, de vloeren liggen niet zoals het moet en er wordt ook geen kantplank set gebruikt. Fout! Hoe snel u ook wilt, voldoende schoren/leuningen zijn essentieel, ook de kantplank set is van belang. Wist u dat de kantplank set een belangrijke functie heeft?

  • De kantplank set wordt op de (bovenste) werketage geplaatst;
  • Deze set gaat rondom het werkoppervlakte en wordt vastgezet;
  • Als u tijdens uw klus tegen onderdelen, of materiaal aan ‘trapt’ dan vallen deze niet klakkeloos naar beneden.
  • Hiermee worden veel ongelukken voorkomen!

Rolsteiger opbouwen: nieuwe regels!

Vraag 10 verschillende mensen hoe zij een rolsteiger moeten opbouwen, dan heeft u ook 10 verschillende antwoorden. Gevolg? Een grotere val kans, waardoor ook de kans op ongelukken toenam. Daarom is besloten om bedrijven die steigers professioneel gebruiken verplicht te stellen met het gebruik van de voorloopleuning. Eigenlijk vervangt deze ‘heupleuning’ de diagonaalschoren en moeten de vloeren van luik zijn voorzien waardoor u naar boven klimt. U plaatst de leuningen als eerst in de opbouwframes, vervolgens het platform met luik, waardoor u naar boven klimt. Zodra u een rolsteiger wilt kopen adviseren wij u om hierover goed na te denken. Snel de voordelen op een rij:

  • Voldoet aan de nieuwe regelgeving A-blad rolsteigers, hiermee worden boetes voorkomen;
  • De stellage is uiteindelijk stabieler en daardoor veiliger;
  • Vermindering van de aantallen steigermateriaal, hierdoor meer overzicht en minder kans op foutieve opbouw;
  • Val kans wordt aanzienlijk minder hierdoor minder ongelukken.

Rolsteiger met aanhanger (extra korting)

Als u een rolsteiger gaat kopen, kijk dan ook eens naar een steigeraanhanger. Hier plaatst u al uw steigermateriaal op en rijdt u direct naar uw klus. Dit bespaart dus tijd (dus ook geld), maar ook gaat uw materiaal langer mee en heeft u overzichtelijk of alle onderdelen aanwezig zijn. In combinatie met de aanschaf van een steiger krijgt u vaak extra korting.

Tip: informeer eens bij laddersenrolsteigers.nl, een professionele partij met jarenlange ervaring in klimmaterialen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline