Verbouwen of toch verhuizen? 0

Verbouwen of toch verhuizen

Het is mogelijk om het huis te ontgroeien. Er is een kindje op komst en er is te weinig ruimte of de kwaliteit van het huis neemt af door bijvoorbeeld waterschade. De vraag of verhuizen dan misschien niet beter is, komt dan snel voor. Zit jij ook te twijfelen tussen verbouwen of verhuizen? In dit artikel leggen we de voors en tegens van deze opties uit.

Verhuizen goedkoper?

Een flinke verbouwing, dat loopt al snel aardig in de papieren. Hierom zijn er een hoop mensen die denken dat verhuizen dan een goedkopere optie is. Toch is dit niet altijd het geval. Men moet ook de verhuiskosten, schoonmaakkosten, makelaarskosten en het opvragen van vrije dagen meerekenen. Goedkoop verhuizen is niet altijd eenvoudiger en goedkoper. Het is verstandig om alle kosten voor beide opties op een rijtje te zetten. Zo kun je zien welke optie het voordeligst is.

Een nieuw huis

Door het huis te verbouwen, kun je een heel nieuw huis krijgen zonder dat je hoeft te verhuizen. Als je het doet, doe het dan ook goed en pak de verbouwing grondig aan. Zorg voor meer ruimte door een aanbouw of dakkapel, kies voor een totaal nieuw interieur en laat bijvoorbeeld de dakpannen vervangen. Je kunt het dak dan opnieuw laten isoleren en genieten van een duurzame woning. Kies je voor verbouwen? Doe het dan helemaal en pak het hele huis grondig aan.

Schakel hulp in

Of je nu gaat verbouwen of verhuizen, doe het met professionals. Maak niet zomaar een keuze, maar bespreek jouw opties met een aannemer en een makelaar. Zij kunnen jou professioneel adviseren over wat de beste keuze is voor jou. Vraag bijvoorbeeld een offerte aan voor een totaalrenovatie van het huis of laat jouw huidige woning taxeren om te zien wat jouw budget is.

Verhuizen of verbouwen? Waar kies je voor? Goedkoop verhuizen is niet altijd de meest voordelige optie. Bekijk altijd eerst wat jouw mogelijkheden zijn. Geniet je van de locatie van jouw huidige woning? Dan doe je er vaak beter aan om het huis grondig onder handen te nemen. Zo woon je voor je gevoel in een nieuwe woning, zonder dat je hoeft te verhuizen.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline