Verschillende soorten isolatie voor je huis 0

Verschillende soorten isolatie voor je huis

Wil je jouw huis isoleren om zo te besparen op je energierekening? Of wil je een milieuvriendelijker leven lijden? Dan ben je waarschijnlijk opzoek naar de beste manieren om jouw huis te isoleren. Echter hangt het helemaal af van de situatie welke isolatie het beste bij je past. Zo speelt je budget een rol, maar bijvoorbeeld ook de leeftijd van je huis.

Is het isoleren van je vloer een goed idee?

Het isoleren van je vloer is niet altijd nodig. Soms is het namelijk niet goed mogelijk om vloerisolatie bij je huis aan te leggen. Maar hoe kom je erachter of je huis geschikt is?

Vaak kun je het aflezen aan de leeftijd van je huis. Zo is de kans groot dat vloerisolatie bij oude huizen gewenst is. De vloer van oude huizen zorgt namelijk vaker voor warmte verlies. Echter hoeft het bij woningen die gebouwd zijn met betonnen vloeren niet nodig te zijn om vloerisolatie aan te leggen omdat deze vaak beter zijn geïsoleerd.

Vanzelfsprekend zijn moderne huizen in veel gevallen voorzien van goede vloerisolatie, waardoor het hierbij ook niet nodig is om nieuwe vloerisolatie aan te leggen.

Wil je jouw vloer isoleren zonder isolatie onder de vloer te leggen? Dan kun je kiezen om een vloerkleed neer te leggen. Hierdoor hoef je niet over koude vloerplanken te lopen en helpt het in sommige gevallen om toch tegen te houden. Ook helpt het om gaten tussen plinten en vloerplanken af te dichten met afdichtmiddel.

Mocht je toch je vloer willen isoleren. Dan kun je ervoor kiezen om isolatie onder de vloer aan te leggen. Wanneer je een kruipruimte te hebt is dit zeer eenvoudig te doen.

Isoleren van je zolder

Wist je dat zo’n 25% van de warmte die in je huis verloren gaat, via de zolder gaat? Het is dan ook geen gek idee om je zolder goed te isoleren. Op de lange termijn bespaar je met zolderisolatie veel energie. Daarnaast hoeft het je relatief weinig te kosten.

Is je zolder al voorzien van isolatie? Dan raden wij je aan om de effectieve hiervan toch nog eens te controleren. In veel gevallen is het toch een goed idee om nieuwe zolderisolatie aan te leggen omdat je huidige isolatie verouderd kan zijn. En dat wil je juist bij een zolderisolatie niet hebben.

Isoleren van je zolder

Isoleer de muren van je huis

Het isoleren van je huis is duurder dan zolderisolatie. Toch is dit geen reden om niet voor muurisolatie te kiezen. Want ook hierbij zal het je op de lange termijn veel besparen. Vaak zelfs meer dan bij zolderisolatie.

Meestal wordt er gebruik gemaakt van spouwmuurisolatie. Hierbij wordt de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur geïsoleerd zodat er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Ook is het mogelijk om delen van de buitenmuur te isoleren.

Bij het installeren van spouwmuurisolatie is vakmanschap benodigd. Je kunt het dan ook niet zelf doen. Echter is dit niet iets waarop je wilt besparen omdat het bij juiste installatie op termijn geld op kan leveren.

Het isoleren van je huis kan dus op veel manieren. Houd altijd rekening met je budget, maar vergeet ook niet dat een grotere investering je vaak op termijn meer geld kan besparen. Mocht je geen budget hebben voor bovengenoemde grote ingrepen, dan kun je altijd kiezen om kleinere investeringen te doen. Denk aan het bedekken van de plinten en ruimtes tussen de ondergrond en de deur.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline