PVC vloeren en de grootste voordelen 0

De grootste voordelen van pvc vloeren

Je gaat binnenkort verhuizen of bent simpelweg toe aan een nieuwe vloer in je huidige woning. Dan zal je al snel merken dat die zoektocht niet echt gemakkelijk is. Het aanbod is reuze. Bovendien word je mening ook gekleurd door de verschillende verhalen online en in je omgeving. De kans is ook groot dat de pvc vloeren wel heel vaak ter sprake zal komen. Dat kan ook niet anders, want deze vloer behoort momenteel tot één van de populairste vloeren van het moment. Toch verschillen ook hier de meningen weer over. Waar de één het een fantastische vloer vindt, geeft de ander toch de voorkeur aan een echte houten vloer of laminaat.

Om te weten welke keuze voor jou het meest geschikt is, is het daarom eerst belangrijk om meer over de positieve eigenschappen van pvc laminaat te weten te komen. Want waarom zijn deze vloeren in enkele jaren tijd zo ontzettend populair geworden. Van welke voordelen profiteer je als je voor pvc kiest? Wij hebben de grootste voordelen voor jou op een rijtje gezet.

PVC vloeren en de lange levensduur

Bij het kopen van een nieuwe vloer wil je er natuurlijk ook zeker van zijn dat je deze niet om de haverklap hoeft te vervangen. Een nieuwe vloer komt immers met een prijskaartje en hier wil je dus zeker wel een aantal jaren profijt van hebben. Toch zien we dat de levensduur van een vinyl- of laminaatvloer vaak te wensen overlaat. Zeker de vloeren in een iets goedkopere prijsklasse. PVC is over het algemeen veel sterker dan vinyl of laminaat. Hierdoor ontstaan er minder snel krassen en is slijtage ook vrijwel onzichtbaar. Wanneer je op zoek bent naar een vloer die lang mee zal gaan en ook lang mooi blijft, dan is een pvc vloer een prima keuze.

Niet te onderscheiden van echt hout

Een groot voordeel van pvc vloeren is dat ze er tegenwoordig steeds realistischer uitzien. Dit betekent dus ook dat ze vrijwel niet meer te onderscheiden zijn van echt hout. Sterker nog: met het blote oog is het bijna niet meer te bepalen welke vloer echt is en welke slechts van kunststof. Met een pvc vloer geniet je dus van alle voordelen van pvc, maar beschik je wel over de uitstraling van echt hout.

Eenvoudig te onderhouden met betonlook

Een pvc vloer beschikt over een zeer glad oppervlak. Het voordeel hiervan is dat de vloer veel gemakkelijker te reinigen is. Het onderhoud stelt dan ook vrij weinig voor. Een enkele keer stofzuigen en dweilen met een licht vochtige doek is voldoende om de vloer mooi te houden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een echte houten vloer waarbij het onderhoud vaak best wel wat tijd en aandacht vraagt.

PVC vloeren leggen met vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor het comfort van een vloerverwarming. Helaas is het plaatsen van een vloerverwarming zeker nog niet bij alle vloeren mogelijk. Wanneer je kiest voor een pvc vloer hoef je hier echter niet bang voor te zijn. Deze vloer is zeer gemakkelijk te combineren met vloerverwarming, zonder dat er beschadigingen kunnen ontstaan. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de legmethode en dan met name welke lijm er is gebruikt. Sommige lijmsoorten kunnen namelijk oplossen door een grote hoeveelheid aan warmte.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline