Waar moet je op letten als je een ondervloer uitkiest? 0

ondervloer

Bij het plaatsen van een nieuwe vloer, of het nu gaat om hout, vinyl, parket of laminaat is het kiezen van een goede ondervloer belangrijk. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten, hieronder vind je de informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken. Heb je plannen om een nieuwe vloer te leggen, of misschien laat je het doen. Lees dan nog even verder om aan de slag te gaan met de juiste ondervloer. In het artikel zullen wij advies geven over waar je op moet letten bij de aankoop van een ondervloer, zoals de ondergrond in je woning en het type nieuwe vloer.

Welk type vloer ga je leggen?

Ten eerste moet je goed weten welk materiaal je nieuwe vloer zal zijn, lamelparket, vinyl, laminaat of misschien toch een eiken houten vloer. De overeenkomst is dat je zeker een ondervloer aan zal moeten schaffen, maar welke zal heel verschillend zijn. Vervolgens moet je kijken naar de ondergrond waarop je de nieuwe vloer wilt gaan plaatsen. Voor elk type ondergrond heb je een ander soort ondervloer nodig. Per type vloer kun je hieronder de informatie vinden die je nodig hebt om de juiste ondervloer te bepalen.

Ondervloer voor laminaat

Laminaat bestaat uit allemaal losse planken, je kunt deze aan elkaar vast maken met een handig kliksysteem. Het is gemakkelijk en snel en wordt daarom ook veel gekozen. Je kunt het vaak zelf leggen en hebt geen extra kosten voor het inschakelen van een vakman. Om te bepalen welke ondervloer je onder je laminaat gaat plaatsen, kijk je naar de ondergrond die in je woning ligt. Als de ondergrond oneffenheden heeft zoals bijvoorbeeld bij beton of hout het geval kan zijn. Dan heb je een ondervloer die geluidreducerend is nodig. Als er vloerverwarming ligt, moet je een ondervloer kopen die speciaal voor vloerverwarming is ontwikkeld. Het is dan erg belangrijk deze ondervloer onder het laminaat te plaatsen.

Ondervloer op houten vloer

Het is goed mogelijk om een vloer te plaatsen op een vaste houten vloer. Wat je dan nodig hebt zijn speciale ondervloerplaten, PF-felt. Deze zijn onmisbaar omdat ze de vloer egaliseren en ook een decibelreducerende werking hebben. Ze kunnen ook goed de druk van de vloer dragen die je erop gaat plaatsen. Om je nieuwe vloer te beschermen tegen vocht is het in sommige gevallen nodig om de ondervloerplaten te bedekken met een vochtscherm. De topvloer leg je altijd haaks op de houten vaste ondervloer. Als dit niet lukt is het raadzaam om er in ieder geval voor te zorgen dat de naden van de topvloer niet exact gelijk liggen met de naden van de ondervloer.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline