Zwembad voorbereiding winter 0

zwembad

Wanneer het kouder wordt en de winter eraan komt is het aangeraden uw zwembad buiten goed af te schermen tegen de winterse weersomstandigheden. Dan maken we het zwembad klaar voor de winter. Dat klaarmaken vraagt enige voorbereiding zodat u na de winter vlot weer kunt genieten van het zwembad. Een zwembad heeft ten slotte een goed onderhoud nodig en daarvoor kan niet over één nacht ijs gaan.

Het zwembad voorbereiden voor de winter

Uiteraard willen we dat het zwembad fris en zuiver blijft, ook na de winter, zodat we er makkelijk en snel terug gebruik van kunnen maken. Daarvoor is het aangeraden de onderstaande stappen zeker in acht te nemen en door te lopen:

  1. Ten eerste is het belangrijk de de pH waarde te controleren. Die pH-waarde zou rond de 7,5 moeten zijn. Als u erachter komt dat die waarde lager ligt dan kunt u verzuurder toevoegen aan het zwembad. Daarnaast controleert u best ook eens de chloorwaarde.
  2.  Daarnaast is het aangewezen uw zwembad te beschermen tegen algen. Daarvoor bestaan verschillende winterproducten. Een tip die gegeven wordt is een zestal uur per dag te pompen om de groei van die algen te voorkomen.
  3. Wat ook nuttig kan zijn is een controle op eventuele lekkage in het zwembad. Daarvoor zet u de skimmer uit en laat u het water zakken. Wanneer het peil ongeveer 20 cm onder de skimmer zakt kunt u het best controle uitvoeren op lekkage.
  4. In de zomer gebeurt het soms ook dat bij regenweer u het zwembad afdekt met een zomerbedekking. Maak die zomer bedekking schoon met een hogedrukreiniger. Een tip is die zomerbedekking in de winter binnen op te bergen nadat u ze goed heeft laten drogen.
  5. Wanneer de zomerbedekking van het zwembad weg is kunt u beginnen met de bedekking voor de winter. Als u de winterbedekking op het zwembad legt is het belangrijk dat u voor voldoende spanning zorgt.

Conclusie: Hoe bereid ik mijn zwembad voor in de winter?

Indien u de bovenstaande tips en stappen in acht neemt zult u na de winter het zwembad in een goede staat terug kunnen aantreffen. Geregeld onderhoud van het zwembad zal u helpen om de goede staat ervan te behouden, ook tijdens de wintermaanden.

Wanneer u niet goed weet hoe u aan het bovenstaande moet beginnen, enigszins onzeker bent of simpelweg te druk bent met werken en het huishouden dan kunt u ook altijd iemand laten langskomen. Dit zal u uiteraard wat geld kosten maar dan bent u zeker van professioneel en efficiënt werk en mag u ervan op aan dat uw zwembad grondig gepoetst, gecontroleerd en bedekt zal zijn.

Bron afbeelding: http://www.zwembad-overkapping.com/

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline