Waarom Belgisch bier het beste is  0

Belgische bier

België telde in 2015 ruim 1600 Belgische bieren. Dit zijn verschillende bieren waaronder trappistenbieren en abdijbieren. Soms zijn er mensen die het van de klok af laten hangen of dat het al tijd is om een biertje te nemen maar eigenlijk is het altijd het juiste moment om lekker te genieten van een overheerlijk koud biertje. Maar waarom Belgisch bier het beste is? Dat leggen wij hier uit.

Waarom is Belgisch bier uniek?

Het unieke aan de Belgische bieren is dat ze verschillend zijn van gisting en het feit dat België het grootste assortiment heeft in Europa aan verschillende bieren. In België wordt onder andere een gebruik gemaakt van een spontane gisting, hoge en lage gisting en een gemengde gisting. De basis is bij alles wel hetzelfde. Die bestaat uit hop, mout, gist en water. Belgisch bier heeft een extra uniek iets. Het staat namelijk op de werelderfgoedlijst die opgesteld is bij UNESCO. Dit komt omdat er ook nog een aantal bieren zijn die, zoals het vroeger ook al werd gedaan, nog steeds gemaakt worden door monniken in kloosters. 

De cultuur van het Belgische bier

Het grootste aanbod aan verschillenden biermerken in Europa hebben de Belgen. Dat is ook de reden dat er in de cafés in België vaak een keuze gemaakt kan worden uit meer dan 250 verschillende biersoorten. Niet alleen de cafés maar ook de restaurants in België gaan steeds meer verschillende biersoorten verkopen. Bier wordt ook vaak in een gerecht gebruikt. Net zoals dat je vaak bij elk gerecht een aparte wijn uit kunt kiezen, kan dat nu ook al met bier. Er kan bij bijna elk gerecht een andere biersoort uitgekozen worden. 

Van bier naar wijn

Tussen bier en wijn zit natuurlijk een wereld van verschil. Niet alleen in de smaak maar ook in het productieproces zit een groot verschil. Over het algemeen zijn de Franse en Italiaanse wijnen het meest bekend bij ons. Een van de bekendere wijnsoorten is de Madiran wijn. De beste Madiran wijn is te verkrijgen uit de gelijknamige streek in Frankrijk die Madiran heet. Een Madiran wijn is meestal een rode wijnsoort. Deze wijn wordt vaak gedronken bij een kruidig gerecht. Met de Madiran wijn heb je een van de betere wijnen in huis.

Laat Madiran wijn bezorgen

Je kunt Madiran wijn ook met gemak thuis laten bezorgen. Lekker makkelijk! Zo hoef jij er zelf niet uit en kan je lekker warm in huis blijven zitten terwijl jij het gerecht aan het klaarmaken bent wat je bij deze heerlijke wijn gaat eten.  Ondanks dat er vaak gezegd wordt dat een rode wijn op kamertemperatuur geserveerd moet worden is dat bij de Madiran wijn net even anders. Deze wijn kan je het beste licht gekoeld serveren. De Madiran wijn heeft een frisse en fruitachtige afdronk, hij wordt ook ervaren als vol en krachtig. Zo zie je dus dat er toch een heleboel verschillende smaken in eenzelfde drank kan zitten. Eigenlijk is dit ook met bier.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline