Waarom een donzen dekbed in de slaapkamer gebruiken? 0

Een donzen dekbed beschikt over een bijzondere vulling. Dit dekbed mag pas tot deze classificatie worden gerekend als hij voor minimaal 65% gevuld is met dons. De rest van het dekbed wordt meestal gevuld met veertjes. Deze veertjes zijn een stuk minder zacht en isoleren ook minder dan dons doet. Bij een donzen dekbed kopen is het dan ook belangrijk dat je op het percentage dons let. Hoe hoger het percentage hoe hoger het slaapcomfort.

Er zijn tal van verschillende dekbedvullingen. Welke de meest geschikte keuze is, is geheel persoonsafhankelijk. Wil jij dolgraag een donzen dekbed aanschaffen? Of twijfel je ook nog tussen andere dekbedden? Wij zetten graag de voordelen op een rijtje.

Uitstekende isolatie

Het grootste voordeel van een donzen dekbed is dat het uitstekend isoleert. Dit betekent dat de warmte in het dekbed gehouden wordt. Hoe hoger het percentage dons is, hoe warmer jij in je bedje ligt. Een donzen dekbed is dan ook bij uitstek geschikt voor mensen die het werkelijk altijd koud hebben. Ook tijdens de koelste maanden van het jaar komt hij zeker van pas. Het dekbed zorgt voor een fijn slaapklimaat, waardoor je zelfs in de ergste kou binnen no-time in slaap valt.

Heerlijk zacht

Ooit wel eens dons gevoeld? Dan zal je beamen dat dit een heerlijk zacht materiaal is. Stel je nu eens voor dat je gehele dekbed met dit materiaal wordt gevuld. Dan voelt het bijna alsof je onder een heerlijk zacht wolkje slaapt. Het dekbed voelt vederlicht aan een verhoogt het slaapcomfort aanzienlijk.

Heerlijk zacht donzen dekbed

Donzen dekbed kopen: hier moet je op letten!

Ben je overtuigd van de voordelen van een donzen dekbed en wil je deze graag zelf kopen? Dan is het wel verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Bij de aanschaf van een donzen dekbed valt het direct op dat deze relatief duurder is dan andere soorten dekbedden. Zeker als je een dekbed met een hoog percentage dons wilt kopen. Door de vele voordelen van dons zijn de meeste mensen echter wel bereid om extra te investeren in dit product. Het dekbed is immers ook niet te vergelijken met andere dekbedden.

Houd er tevens rekening mee dat niet ieder donzen dekbed even kwalitatief is. Het is daarom belangrijk om goed op het percentage dons te letten. Een dekbed mag officieel als ‘donzen dekbed’ worden geclassificeerd wanneer deze minimaal over 60% donzen vulling beschikt. Hierbij geldt echter wel dat er voor iets minder dan de helft een geheel andere vulling wordt gebruikt. Hierdoor gaan de isolerende en zachte kwaliteiten een beetje verloren. En dat zou toch jammer zijn. Kies daarom altijd voor een zo’n hoog mogelijk percentage, zodat je zeker van alle voordelen van dons kunt genieten. Je moet hierbij wel wat extra geld investeren, maar dat is het zeker waard wanneer je de eerste nacht onder jouw heerlijke warme dekbedje kruipt.

Donzen dekbedden zijn met name geschikt voor de wintermaanden of echte koukleumen. Gedurende de zomer zien we dat het dekbed veel minder gebruikt wordt, omdat deze door het hoge isolatievermogen simpelweg te warm wordt. Bedenk daarom wel goed dat de kans groot is dat je voor de zomer een ander dekbed moet kopen of enkel onder een lakentje zal slapen. Een donzen dekbed heeft zowel voor- als nadelen. Jij bepaalt wat het zwaarst weegt!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline