Waarom moet je kiezen voor verticale radiatoren? 0

verticale radiatoren

Vroeger kocht je “gewoon” een radiator, daar dacht je niet over na. Ze hingen al in het huis wat je huurde of wat je kocht. Tegenwoordig is de radiator een design stuk geworden. Een item wat hoort bij de inrichting van je woning en wat dus in de stijl van de rest van het geheel moet passen. Zomaar even snel een radiator kopen is veranderd in een vooronderzoek doen en op jacht gaan naar de juiste radiator.

Verschillende Radiatoren

Er zijn ontzettend veel verschillende radiatoren waar je uit kunt kiezen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Je zou bijna het doel voorbij streven als je er eentje gaat kopen. Maar aan het einde van het liedje gaat het erom dat ze warmte afgeven. En vooruit, ze moeten fantastisch staan in de woonkamer, badkamer of toilet.

Bij design radiatoren moet je er wel rekening mee houden dat ze altijd wat minder warmte geven dan een “huis, tuin en keuken radiator”. Je weet wel, degene die je vroeger cadeau kreeg bij het huis wat je kocht of huurde.
Voordat we je gaan uitleggen waarom je moet kiezen voor verticale radiatoren, geven we je hieronder een idee van enkele van de radiatoren die op de markt zijn.

Zoals al aangegeven zijn dit maar enkele van de radiatoren waar je uit kunt kiezen. Er is een zee aan mogelijkheden.

De verticale radiator

Een verticale radiator, is een radiator die hoog en smal is. Wanneer er een kleine ruimte is, wordt er meestal gekozen voor dit soort radiatoren. Hoewel een verticale radiator kleiner is en wat minder warmte afgeeft dan de ouderwetse variant, biedt deze toch zijn voordelen.
Zoals gezegd is de radiator compact en dus geschikt voor kleine ruimtes. De allerkleinste versies zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld op het toilet. Het hoeft daar geen sauna te worden. Maar aangenaam zitten met je krantje, is toch wel fijn.
De verticale radiator wordt ook vaak gekozen voor in de badkamer. Vanzelfsprekend omdat dit een kleinere ruimte betreft en je flexibeler bent met de indeling als je voor de verticale variant gaat. Maar ook omdat het gemakkelijk is om je handdoek op te hangen wanneer je klaar bent moet douchen. Of je huissokken op te warmen als je lekker onder het warme water vandaan komt en daarna op de bank wilt ploffen. Als je iets op de verwarming wilt hangen dan moet je natuurlijk niet voor de plaat variant gaan. Dat spreekt voor zich lijkt ons.

Verticale radiatoren zijn er in allerlei soorten en maten. Dus je hebt volop keus. Van de plaat variant tot degene met “spijlen” die in je in de badkamer kan hangen. Er is voor ieder wat wils.
Ze zijn stijlvol en geven een ruimtelijk gevoel. En ze staan nog eens mooi aan de muur! Denk nu niet: “ik heb een groot huis, kan ik dan geen verticale radiator nemen?”. Natuurlijk kan dat wel. Ze verwarmen ook perfect grote ruimtes. Waar je ook woont en wat voor je huis je ook hebt, een verticale radiator is altijd een goede keuze.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline