Wat te doen tijdens een regenachtige zomervakantie met de kinderen?  0

Bordspel

Je kan het je misschien niet voorstellen, maar over enkele weken start de zomervakantie alweer. Hoewel het weer dat je misschien nog niet laat geloven. Tot nu toe hebben we nog relatief sober voorjaarsweer gehad. Natuurlijk hopen we allemaal dat dit ineens omslaat en we een heerlijke, warme en bovenal zonnige zomer krijgen, maar garanties zijn er niet. Zeker nu in de huidige coronatijd waardoor vakantie vieren al wat anders is, betekent dit dus ook dat we creatiever moeten zijn. Maar welke dingen kun je nu ondernemen met de kinderen tijdens een regenachtige zomervakantiedag? Beter onnodig voorbereiden dan straks verrast worden door 6 weken slecht weer, nietwaar? Daarom hier enkele tips waarmee je de ergste dagen in elk geval goed door zal komen. 

Haal ouderwetse bordspellen in huis 

Door de jaren heen is er natuurlijk veel veranderd op het gebied van vrijetijdsbesteding voor kinderen. De meeste kinderen zitten (als het aan hun ligt) de gehele dag voor de televisie geplakt, met een tablet in de hand of met een spelcomputer. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Juist door af en toe af te wisselen zorg je ervoor dat het leuk blijft. Bovendien is het veel leuker om met het hele gezin iets te ondernemen. En geloof ons, naar een kleine discussie zal je kind het uiteindelijk ook enorm leuk vinden om alle aandacht te krijgen. Bezoek daarom snel een (online) spelletjes winkel en haal leuke, ouderwetse bordspellen in huis. Succes gegarandeerd! 

Creatief bezig zijn 

Door werk, drukte met school en allemaal afspraken die je continu moet volgen, heb je wellicht weinig tijd om af en toe gewoon eens stil te zitten en volledig de aandacht aan de kinderen te besteden. Natuurlijk hoeft dat ook niet iedere dag, maar het is wel leuk om hier minimaal één keer in de week wat extra aandacht aan te geven. Bovendien zal je in de zomervakantie merken dat je wellicht wat meer tijd om handen hebt. Bijvoorbeeld omdat je zelf een aantal weken vrij bent van het werk en omdat de kinderen minder verplichtingen hebben. Gebruik deze tijd dan goed om al die keren dat je het afgelopen jaar ‘nee’ hebt moeten verkopen goed te maken. 

Lekker creatief bezig zijn doet het bijna altijd goed. Leg kleurtjes op tafel, geef je morrende zoon of dochter een kleurplaat fornite en ga gewoon aan de slag. Na verloop van tijd zal het steeds gezelliger worden en leer je plotseling weer enorm meer over zijn belevingswereld. Prachtig om te zien en te ontdekken. En er is maar weinig voor nodig!

Leer meer over hun interesses 

Ken je die tijd nog dat je je kind continu moest vermaken? Toen verlangde je waarschijnlijk naar een beetje meer zelfstandigheid. Nu de kinderen eenmaal een stuk ouder zijn geworden, kijk je misschien af en toe nog wel een beetje heimelijk terug op die periode. Inmiddels heb je geen idee meer wat ze af en toe bezighoudt. Wanneer ze spreken over zogenaamde Fortnite tracker events sta je al met je oren te klapperen. Gebruik deze zomervakantie daarom eens niet om uitstapjes voor ze in te plannen, maar vraag naar hun interesses en kijk of je daar op in kan spelen. Zo leer je niet alleen meer over je eigen kinderen, maar je weet ook nog eens zeker dat bepaalde uitjes beter in de smaak zullen vallen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline