Welke Europese wijnsoorten zijn het bekendst? 0

Welke Europese wijnsoorten zijn het bekendst?

Welke Europese wijnsoorten zijn het bekendst? Waarom zou je een wijn aankopen als je hem niet kent? Het is belangrijk om te weten welke Europese wijnsoorten er zijn, want dat is de beste manier om te bepalen of een bepaalde soort jouw voorkeur heeft. In dit artikel leggen we uit waarom sommige Europese wijnen altijd populair zullen zijn.

Franse wijnen

Franse wijnen zijn de meest bekende Europese wijnsoorten.

De meest bekende regio’s voor Franse wijnen zijn onde andere Bordeaux, Bourgogne, Champagne en Loire. De meest bekende Franse wijn is de rode Bordeauxwijn, maar ook de rode Bourgogne-wijnen zijn zeer populair. De Chardonnay-wijn is het meest gedronken witte Franse drankje en de Sauternes is een droge witte wijn die een fruitige smaak kent. Zorg er wel altijd voor dat je jouw Franse wijn op de juiste temperatuur bewaart zodat het de smaak behoud. Dit kan door een wijnkoelkast van de dewijnkoelkast.nl. 

Italiaanse wijnen

Italiaanse wijnen zijn een van de meest bekende Europese wijnsoorten.

De reden hiervan is dat Italië een zeer oude wijnindustrie heeft met een lange traditie, waardoor ze worden beschouwd als één van de beste landen in Europa voor het produceren van wijnen.

De Toscaanse wijn is bijvoorbeeld één van de meest populaire soorten die worden verkocht in Italië, en is een klassieke rode wijn die wordt gemaakt van druiven die worden gekweekt in de regio’s Chianti en Brunello di Montalcino.

Duitse wijnen

De meest populaire Duitse wijngebieden zijn:

Rheinhessen, gelegen in het Rijndal, heeft een lange geschiedenis van wijnproductie en is vooral bekend om zijn Rieslings.

Mosel-Saar-Ruwer is een ander geweldig gebied voor het verbouwen van druiven, die oorspronkelijk door monniken werden overgebracht. Deze regio omvat Luxemburg en Saarland en produceert vooral Rijnvariëteiten zoals Spätburgunder (Pinot Noir).

Ahr ligt langs de Rijn tussen Keulen en Bonn. Het klimaat kan streng zijn tijdens de wintermaanden, maar biedt uitstekende omstandigheden voor de druiventeelt zodra de lente aanbreekt.

Spaanse wijnen

Spanje is een van de meest bekende landen voor wijn. De Spaanse wijnen worden al sinds de oudheid geproduceerd en geven een goed beeld van wat er in Europa allemaal mogelijk is kwa wijn. De wijnsoorten in Spanje zijn geliefd onder vele Europese wijnliefhebbers, dankzij hun ruim aanbod, diverse smaken en de combinatie met andere culinaire hoogstandjes.

De Spaanse streekwijnhuizen zorgen ervoor dat er naast het traditionele rode en witte soorten nog vele andersoortige worden geproduceerd die ook erg lekker zijn om te drinken bij verschillende gelegenheden.

Portugese wijnen

Portuguese wijnen zijn ook een van de meest bekende Europese wijnsoorten.

De Portugese wijnindustrie is ooit gestart als een manier om de voordelen van de druivenrassen die in het land konden groeien te benutten, en dit gebeurde in de vroege middeleeuwen.

Portugese wijnen zijn een van de meest bekende Europese wijnsoorten, en wordt geproduceerd in verschillende steden zoals Porto en Madeira.

De 5 meest bekende Europese wijnsoorten!

We hopen dat je het leuk vond om te lezen over de top 5 van populairste Europese wijnen. Zoals we hebben gezien, zijn er veel geweldige opties om uit te kiezen als het gaat om het genieten van een glas wijn. Wat is jouw favoriete Europese wijnsoort? Ga je liever voor een wijn uit Frankrijk of uit Portugal? 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline